EIGERSUND: Klokken 12 i dag, bare en halvtime etter at de startet søket med miniubåt, fant politiet brøytebilen til den antatt omkomne Torbjørn Flikka (36), som er fra Flekkefjord, men bosatt på Moi.

— Personen er ikke funnet, sier politioverbetjent Steinar Knudsen, ved Rogaland politidistrikt, til fvn.no.

- Betyr det at han ikke befinner seg i bilen?

— Nei, det kan vi ikke si. Vi har ikke fått gjennomsøkt bilen ennå. Vi har nå sendt ned dykkere fra brannvesenet i Sør-Rogaland, som vil kunne fastslå om han er i bilen eller ikke. Vi fortsetter med søk så lenge det er lyst, sier Knudsen.

Tatt av ras

Ifølge Aftenbladet.no ble brøytebilen funnet på seks meters dyp i Gyavatnet.

Politiet i Rogaland startet søket etter den antatt omkomne om lag klokken 11.30 i dag.

— Vi er i området nå og står klar til å starte søket med en miniubåt, fortalte politioverbetjent Steinar Knudsen ved Rogaland politidistrikt til fvn.no ved 11.30-tiden.

Brøytebilen tobarnsfaren satt i, ble trolig tatt av ras søndag.

— Det er vanskelig tilgjengelig ned til vannflaten på grunn av en bratt skråning. Men vi ordner nok det ved å heise miniubåten ned, sier Knudsen.

Uklart hva som skjer videre

Han sier at de er rimelig sikre på at hendelsesforløpet de ser for seg, at brøytebilen ble tatt av raset, er det korrekte, og at det ikke skal ta lang tid før de gjør funn.

— Jeg tror ikke vi skal holde på så veldig lenge før vi finner bilen, sier Knudsen.

Først ved et eventuelt funn vil politiet ta stilling til hva de gjør videre.

— Det som er litt vanskelig nå er at vi ikke kan se kjøretøyet. Ved et eventuelt funn må vi vurdere hva vi skal gjøre. Vi vet jo ikke om vi klarer å få den brøytebilsjåføren ut av kabinen, eller om vi må heise opp hele brøytebilen, fastslår Knudsen.

Fvn.no følger saken.