ARENDAL: Det var i formannskapet i Arendal Ap-politikeren Nils Johannes Nilsen, fremmet forslaget om at Maria Amelie burde være årets 17.mai-taler i Arendal.

– Jeg mener det er en genial idé. Vi kan ikke få noen bedre enn Maria Amelie til å tale til oss på nasjonaldagen om frihet og de rettigheter vi nyter godt her i landet, sier Nilsen, til agderposten.no.

Men noe gjennomslag for sin idé følte ikke Nilsen at han fikk. Han mener hans politikerkolleger ikke tok forslaget seriøst, men han understreker at det er det i alle høyeste grad.

— Under forutsetning av at Amelie er tilbake i landet med arbeidstillatelse, noe jeg tror hun er om fire måneder, kan vi ikke ønske oss en bedre taler på 17. mai. Å ha henne her på nasjonaldagen ville også være godt for Arendals omdømme, mener Nilsen.

I Arendal er det formannskapet som er 17.mai-komiteén. Det er tradisjon for at ordføreren spør komitémedlemmene om forslag til hovedtaler, og etterhvert så kom det på bordet et forslag som nok har mer tilslutning enn Nilsens.

— Omsider kom varaordføreren på at han ville foreslå ordføreren som hovedtaler, siden det er hennes siste 17. mai som ordfører, sier Nilsen.

Men noe vedtak er foreløpig ikke gjort.