KRISTIANSAND: Fra søndag av kan det jaktes på bjørn i Aust-Agder, Telemark, Buskerud og Vestfold fylke. Jakta må skje i tiden mellom 21. august og 15. oktober. Det melder fylkesmannen i Aust-Agder på nett.

— Lisensfellinga er ein skademotivert felling for å forebygge og hindre framtidig skade på bufe, skriver viltforvalter Per Ketil Omholt hos fylksmannen.

Kravet til jegere er at de må være registrert i Brønnøysundregisteret. I tillegg er jegerne forpliktet til å holde seg oppdatert på om kvoten er fylt opp. Det skal minimum sjekkes hver morgen før jaktstart og mellom 13 og 14 på jaktdagen.

— Det er bra at de myndigheter, som har ansvar for forvaltningen av store rovdyr, nå har tatt initiativ til slik lisensfelling, mener Bondelagets organisasjonssjef i Agder, Finn Aasheim.

På bakgrunn av at bjørn drepte en sau i Åseral ga Fylkesmannen i Vest-Agder fellingstillatelse på en bjørn i perioden 25.juli til 31.august i år.

For to uker siden meldte fvn.no at det var observert tre sikre spor etter bjørn i Agder.

I tillegg er det gjort observasjon av bjørn i Åseralsheiene, noe som førte til at ni turgåere ble hentet ut med Sea King-helikopter.