FLEKKEFJORD: Lørdag 16. juli klokka 21.10 gikk ulykkesalarmen i Flekkefjord. En blå VW Golf havnet i fjellveggen og tok fyr ved Nesbakken like øst for Flekkefjord.

— Jeg ble fryktelig urolig og redd. Smellet da bilen traff fjellveggen var så kraftig at jeg var nesten sikker på at det var en dødsulykke. Like etter så jeg det kom røyk fra panseret på bilen og at det begynte å brenne. Sjåføren satt da ennå i bilen, sa nabo Liv Tone Larsen til fvn.no like etter ulykken.

LES OGSÅ: - Trodde det var en dødsulykke

Kvinnen som kjørte bilen ble reddet ut og kjørt til sykehus. Blodprøve ble tatt nesten to timer etter ulykken og den viste at hun hadde en alkoholkonsentrasjon i blodet på 1,68 promille.

— I skjerpende retning ser retten både hen til påvirkningsgraden og til at kjøringen endte med et trafikkuhell. Det er også skjerpende at kjøringen fant sted i et boligområde og på en tid av døgnet med påregnelig annen trafikk. Siktede mistet kontrollen, som havnet ut av veien og trafikk en fjellvegg, skriver retten i dommen.

Kvinnen (26) ble påført omfattende skader. Bilen ble totalvrak.

Normalregelen er at kjøring med promille over 1,5 straffes vanligvis med bot eller fengsel. Retten valgte å straffe kvinnen med fengsel i 24 dager.

— Det er ikke grunnlag for å gjøre straffen betinget, ei heller bruk av samfunnsstraff, skriver retten i dommen.

I tillegg til fengselsstraffen må kvinnen betale 30.000 kroner i bot og hun mister førerretten i to år.