KRISTIANSAND: Ved 22-tiden torsdag kveld fikk politiet melding om en utforkjørsel på Mosby. Da patruljen ankom stedet var bilen forlatt og det var ingen personer i nærheten.

— En person ble observert av ambulansepersonell litt unna der bilen lå. Vi fant noen spor i heia og sendte ut ei bikkje for å lete, sier operasjonsleder Per Lauvnes i Agder politidistrikt.

Søket førte ikke frem, men politiet fant etter hvert frem til hvem som kunne være sjåføren.

— Vi hadde en mistanke om at det var sønnen til bileieren som hadde kjørt. Vi fikk kontakt med ham, da han etter mye om og men var kommet hjem. Han ble kjørt til legevakt for en nærmere sjekk, men det er ikke mistanke om promille, sier Lauvnes.

- Kan være sjokkskader

Politiet fikk melding om utforkjørselen klokken 22.07. Først fire timer senere, klokken 2.10, ble det klart at sjåføren hadde vært alene i bilen og at han var uskadet.

— Det er to ting vi er obs på etter en slik smell. Det er at folk kan være sjokkskadet eller ha fått andre skader som gjør at de ikke er ved sine fulle fem. I dette tilfellet fant vi et spor som vi måtte følge, sier Lauvnes.

Den 19 år gamle sjåføren hadde ifølge Lauvnes ikke noen god forklaring på hvorfor han hadde stukket av fra bilen

Anmeldt av politiet

Mannen skal ha foretatt en forbikjøring like før han havnet i grøfta. Det var bilisten som ble forbikjørt som meldte fra om hendelsen til politiet.

19-åringen er anmeldt for brudd på vegtrafikkloven og saken vil bli etterforsket videre.

— Du må melde fra i tilfeller der du må skjønne at hendelsen vil medføre etterforskning. I dette tilfellet er det også forhold rundt kjøringen i forkant som vil bli undersøkt nærmere, sier Lauvnes.