KRISTIANSAND: — Det snør jevnt og trutt over hele Sørlandet, men ikke veldig mye. Det vil derimot bli mer snø utover ettermiddagen og frem til i morgen tidlig, sier vakthavende meteorolog Tor Ivar Mathisen.

Han sier at en kan regne med å få mellom fem og ti centimeter med snø i natt og at vinden kan øke.

Effektiv kulde

  • Videre så er det stiv kuling på Lindesnes og frisk bris på Kjevik. Vinden vil øke igjennom natten og dette vil gjøre at den følbare temperaturen blir lavere.

Nå ligger temperaturen mellom 3 og 4 kuldegrader i Kristiansand, mens Hovden hadde 7 kuldegrader, men vinden kan gjøre at den effektive temperaturen blir et par grader lavere.

Statens vegvesen kan fortelle at hovedveinettet er godt brøytet og saltet, og at det ikke skal være spesielt glatt.

— Det kom ikke så mye snø i natt, og hovedveiene er godt saltet, så der legger ikke snøen seg, sier Toralf Johansen i Statens Vegvesen Region Sør.

Dårlig sikt

Videre forteller han at det kan være glattere på småveiene som ikke er brukt like mye salt på og at vinden kan gjøre sikten dårlig.

— Den løse snøen kan gjøre at det blåser litt snø inn i veibanen og at sikten blir dårlig. Dette gjelder i hovedsak på småveiene, så der er vi ute og fjerner litt nå. Men det blir ikke veldig glatt, sier Johansen.