FARSUND: Ved fire anledning i august i fjor stjal den nå 33 år gamle mannen kjøretøy. Bakgrunnen for det første tyveriet var at han trengte et kjøretøy for å hente en venninne i Kvinesdal. Bilen gikk på tomgang da han fant den i Lyngdalsveien.

Etter at mannen var ferdig med bilen forlot han den hos en kamerat. Et drøyt senere døgn senere befant mannen seg i Farsund. Han så en moped like ved Nordea Bank og tok mopeden.

Tatt på fersken

Tyveriet skjedde noen få minutter inn i døgnet søndag 23. august i fjor. Kort tid etter tyveriet oppdaget den kvinnelige eieren at mopeden var stjålet. Da truet han henne.

– Jeg skyter deg, skal 33-åringen ha sagt til mopedeieren. Det var imidlertid ikke noe vanlig skytevåpen, men et nødbluss mannen ville bruke for å treffe kvinnen.

Lister tingrett i Farsund mente at mannens oppførsel var ment å skremme kvinnen og fant ham skyldig. Ett døgn senere stjal mannen enda en bil. Bileieren fikk tips om hvor bilen var og ble da truet med å bli skutt av et signalbluss.

Fant bil på tomgang

33-åringen tok med seg bilen til en sosialbolig i Søgne, hvor han senere lånte bort bilen. Ved Linnegrøvan i Søgne så mannen en bil som gikk på tomgang og tok så bilen. I retten forklarte han at han følte seg ruset, men kjørte likevel til Kristiansand og tilbake til Søgne.

Ferden endte i grøften da den tiltalte mistet kontrollen over bilen. Ambulanse og politi ble tilkalt da bilen ble funnet, men 33-åringen var forsvunnet. Han hadde gått et stykke til skogs og ble først funnet da en hundepatrulje fra Lister-regionen ble rekvirert til stedet.

33-åringen er fra før godt kjent av politiet, deriblant for narkotikaforbrytelser, vinningskriminalitet og brudd på trafikklovgivningen. Hele 15 ganger er mannen dømt.

Må sone hos Filadelfia

Lister tingrett fant mannen skyldig og dømte han til ni måneders fengsel. Fire av månedene gjøres betinget mot at mannen gjennomfører et behandlingsopplegg på Filadelfia Omsorgssenter i Grendi. Den ubetingede straffen mener retten er ferdigsonet under tiden i varetekt.

Mannen må videre betale 152.626 kroner i erstatning til TrygVesta og betalte en bot på 5000 kroner.