FARSUND: Listen over trafikksaker mot mannen er lang, svært lang. Fra før er han dømt seks ganger, deriblant for fyllekjøring, biltyveri, avstikk fra politikontroll, kjøring uten gyldig førerkort, vinningsforbrytelser og annet.

Den mest alvorlige hendelsen skjedde natt til 1. juni 2008. Under en kjøretur i gågata i Mandal kjørte mannen på en politimann som gikk fotpatrulje. Politimannen ble ikke skadet, men ble liggende på panseret mens tiltalte kjørte videre.

Mistet lappen på livstid

I retten ble han dømt til sju måneders fengsel for den og en rekke andre hendelser. Førerkortet hadde han allerede mistet på livstid i en tidligere dom. Likevel har mannen, som er bosatt i Audnedal, ikke sluttet å kjøre bil.

Torsdag 6. august i fjor ble mannen forsøkt stoppet av politiet på Mones i Mandal. En politipatrulje hadde gjenkjent mannen og la seg på hjul.

Skrenset inne i boligfelt

27-åringen forsøkte å unnslippe ved å kjøre inn i et boligfelt, men ble pågrepet etter å ha kjørt inn en blindvei. I minuttene før han ble pågrepet mener politiet at han holdt høyt fart og fikk skrens på bilen ved flere anledninger.

Ved flere anledninger i løpet av høsten ble mannen tatt for andre trafikklovbrudd. Lite hensynsfull kjøring, flere tilfeller av kjøring uten gyldig førerkort og kjøring på fortauet var blant punktene.

Da saken kom opp for Lister tingrett erkjente 27-åringen alle anklagene fra politiet. Retten fant ham skyldig.

Mangler respekt for loven

– I skjerpende retning vektlegger retten i betydelig grad at tiltalte et stort antall ganger er straffet for brudd på sentrale bestemmelser i Vegtrafikkloven, noe han synes å mangle en total respekt for, skriver retten i dommen.

Straffen ble satt til fengsel i 60 dager og retten fant ikke grunnlag for å gjøre deler av straffen betinget. Han må dessuten betale 3000 kroner i saksomkostninger.

LES OGSÅ:

— Tiltalte smilte da jeg lå på panseret

Erkjente vold mot politimann

I retten for politipåkjørsel

Tiltalt for vold mot politimann

Bildesperado må sitte i varetekt

Bildesperado varetektsfengslet i fire uker

Politiet jakter på navngitt bilfører

Mistenkt for politi- påkjørsel vil forklare seg