KRISTIANSAND: Det var i begynnelsen av januar at Hånes-mannen handlet filttøfler på Jysk i Sørlandsparken. Med teppe under beina satte han på seg tøflene, men da han skulle hente kaffe på kjøkkenet gikk det fryktelig galt.

— Det var som å se en treåring gå på skøyter for første gang. Jeg tok en salto og havnet på gulvet. Den ene lungen punkterte og to ribbein brakk, men jeg var heldig som pokker. Tenk hva ville skjedd med en 90-åring som hadde vært utsatt for det samme, forteller Svennson til fvn.no.

Klarte ikke å snakke

Etter det kraftige fallet besvimte han og ble liggende. Da han våknet var han heldig og fikk tak i telefonen slik at han fikk ringt etter ambulanse.

— Jeg fikk ringt 113, men klarte ikke å snakke. De skjønte at noe var veldig galt og kom veldig raskt. Da de kom ble jeg kjørt til sykehus hvor jeg ble liggende i åtte dager, fortsetter Svensson.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Advarer mot filttøfler

Mot parkett og laminatgulv er filttøflene glatte. Nå advarer 53-åringen særlig eldre folk som ikke er klar over hvor farlige slike helt glatte tøfler kan være.

— De tøflene er bare trygge på asfalt og tepper. Naboen ville prøve tøflene på belegg og jeg måtte jo si at hun kun måtte prøve tøffelen på den ene foten, forteller Svensson.

Krevde beklagelse

Filttøflene er blitt solgt hos Jysk sine butikker i Norden og hos flere andre butikkjeder. Svensson ble ikke gjort oppmerksom på at tøflene var svært glatte. I etterkant av dagene på sykehus krevde han at butikken advarer fremtidige kunder.

Hos Jysk kjenner de ikke til lignende hendelser.

— Vi har solgt utrolig mange tøfler i flere land, men aldri opplevd noe sånt, sier marketing manager i Jysk Norge, Kristin Haug Merkesdal, til fvn.no.

Hun sier at kjeden er lei seg for hendelsen Svensson var utsatt for.

— Vi er veldig lei oss for det som har skjedd og håper at det går bra med kunden, avslutter Haug Merkesdal, som bekrefter at det ble satt opp advarsel om at tøflene kunne være glatte etter den aktuelle hendelsen.

— At de omsider har satt opp advarsel viser at butikken tar litt ansvar, avslutter Svensson.