MANDAL: Det er satt en frist til klokken 10 fredag for å overgå det siste budet.

— Vi avslo det første budet, opplyser Arne Wilhelmsen, leder for bygg og eiendom i Mandal kommune.

Det handler om Postgården i Mandal som ble bygget i 1923. Postverket solgte det til kommunen i 1990. På samme sted sto det tidligere to store trebygninger fra 1868 som brant i 1911. Fasaden på Gamle postgården er i dag fredet. Derfor kan man fort -satt se riksvåpenet og posthornet på fasaden. Det skal selges for å finansiere det nye kulturhuset i byen. Prisantydningen er på 5,5 millioner kroner.

Mange reagerer på salget, særlig ildsjelene som i begynnelsen av 1990-tallet sørget for at kommunen overtok bygget og fylte huset med allaktviteter gjennom mange år.

— Jeg er fortørnet over den likegyldigheten kommunen viser ved å selge dette flotte bygget på det åpne markedet og ikke heller beholde det selv, sier Roar B. Christensen som var med å starte aksjonsgruppen.

Bygget er vernet, men vernet gjelder kun fasaden. Innvendig kan en kjøper gjøre hva han vil.I tillegg til Postgården har kommunen nå solgt den såkalte Esso-tomta som er like ved. Det var parkeringsselskapet i byen som kjøpte det for ni millioner kroner – tre millioner kroner under prisantydning.

Som en siste bit skal også det gamle tinghuset like ved sentrum, Arresten, selges. Prisantydning her er 3,2 millioner kroner.