Den hacker-siktede 21-åringen fra Flekkefjord møter Fædrelandsvennen i en lunsjpause hos arbeidsgiveren. Han er kledd i en strøket, blå skjorte. Som it-ansatt har han fortsatt tilgang til en jobb-pc. Alt det private datautstyret hans beslagla politiet i forrige uke. Det gjennomgås nå av Kripos og datakrimenheten i Oslo politidistrikt. 21-åringen har i forståelse med arbeidsgiveren fått lov til å fortsette med data i jobben.

— Har du gjort noe ulovlig?

— Det vil jeg ikke kommentere, sier han kort.

Nå avventer han politiets reaksjoner videre.

— Jeg kommer til å innrømme det jeg har gjort. Akkurat hva det er, vil jeg ikke si nå.

På spørsmål om an angrer noe, svarer han "nei".

Med i hackergruppe

Medlemskapet i hackergruppen Noria er han åpen om. Håndfullen utbrytere fra det langt større Anonymous-samfunnet kom i søkelyset etter 22. juli, mistenkt for å ha brutt seg inn i eposten og på Twitter-kontoen til Anders Behring Breivik. 21-åringen fra Flekkefjord vil ikke svare på sin egen eller andres rolle i denne hackingen – heller ikke om Norias påståtte rolle i datainnbrudd hos Høyre og Arbeiderpartiet.

Det var en annen hendelse som ledet til den koordinerte politiaksjonen i forrige uke: Onsdag 14. desember pågrep politiet i Østfold, Hedmark, Romerike og Agder politidistrikt i alt fem mistenkte hackere mellom 17 og 21 år, deriblant flekkefjæringen. De skal ha brutt seg inn på minst én Facebook-profil, og derfra skrevet inn grove trusler mot brukeren.

Vekket av politiet

Flekkefjæringen forteller hvordan politiet banket på døra i 7-tida om morgenen.

— Jeg sov da de kom. Inne i huset beslagla de alt jeg hadde av datautstyr – to stasjonære maskiner, flere harddisker og minnepenner. De tok også mobiltelefonen min – som jeg er avhengig av på jobben, sier 21-åringen til Fædrelandsvennen.

Han var gjennom to lange avhør på Flekkefjord politistasjon, og måtte svare på kjennskapet han hadde til de andre som var pågrepet.

— Vi holder stort sett kontakten på Skype. Det var først og fremst fornavn og nicks (kallenavn, red.anm) jeg kunne. Og ikke på alle, sier 21-åringen.

Han ble løslatt ved 15-tiden samme dag.

Innrømmer hackerangrep

Hackerkarrieren startet han i fjor, da han – litt tilfeldig – kom i kontakt med Anonymous-medlemmer i en nettprat på irc-protokollen. Der, og siden i Noria, har han deltatt på flere angrep, vedgår 21-åringen. Hvor, og hvilke roller han har hatt, vil han ikke inn på.

21-åringen fra Flekkefjord har ingen problemer med å kalle seg "hacker". Det tror han heller ikke de andre Noria-medlemmene har.

Selv hevder han Noria, så vel som Anonymous, har operert med gode hensikter.

— Vi føler oss ikke som kjeltringer. Vi er politisk engasjerte, vi er aktivister som følger aktivt med på det som skjer i verden. Men vi er ikke ute etter å ødelegge, sier han til Fædrelandsvennen.

21-åringens advokat, Brynjar Meling, ønsker ikke å kommentere tiltalen mot klienten før han har mottatt papirene i saken.