STORE SKADER: Utvendig er ikke brannskadene åpenbare, kun en haug med utbrent bygningsmasse og svimerker på mønet vitner om nattens brann. Foto: Henrik Ihme
DRYPPER VANN: Læringsverkstedet barnehage ligger vegg i vegg med forsamlingshuset. Lørdag formiddag viste det seg at barnehagen hadde vannskader etter nattens slukningsarbeid. Foto: Henrik Ihme

KRISTIANSAND: — Skadeomfanget er nok dessverre betydelig i forsamlingshuset. Heldigvis så ser barnehagen ut til å ha sluppet greit fra det, sier han til Fædrelandsvennen.

Forsamlingshuset eies av Gimletun forening, som blant leier ut til ungdomsgruppa i Oddernes menighet, som bruker forsamlingshuset på fredager.

Styreleder Stig Berg-Thomassen dro rett til stedet da han hørte om brannen ved tolvtiden tiden natt til lørdag.

— Det er klart dette er veldig synd. Ungdomsgruppa har vært der hver fredag i 40 år, og dette er mest synd for brukerne av huset. Men nå er jeg mest takknemlig for at det ikke var noen der inne da det brant, og at barnehagen slapp unna det verste, sier han.Politiet fikk meldingen om røykutvikling fra bygningen 00.03 natt til lørdag, og 01.32 kunne brannmannskapene starte utluftingen. Det skal være store innvendige skader i forsamlingshuset.

Avsperret

Bygningen er nå sperret av, men politiets brannteknikere vil ikke gå i gang med etterforskning på stedet før til uka. Dermed vil man ennå ikke kunne fastslå brannårsaken.

Selve forsamlingshuset bar lørdag formiddag preg av brannen, med brannskadet bygningsmasse liggende utenfor. Brannlukta etter nattens hendelse ligger ennå over området.

— Dette er en bygning fra tidlig på 1960-tallet, og det blir bare spekulasjoner å prate om hva som kan ha skjedd. Vi vet ikke ennå hvor brannen startet. Jeg har prata med lederne av ungdomsgruppa, og de er litt betuttet over dette, men jeg har sagt at de ikke må tenke mye på det. Nå skal politiet finne ut hva som skjedde, og så blir det en forsikringssak, sier Berg-Thomassen.

Nyoppusset

Han sier at brannen svir ekstra ettersom betydelig dugnadsarbeid er lagt ned i det siste for å pusse opp stedet, blant annet med nytt kjøkken og nytt bad.

— Vi vet jo ikke hvordan det har gått, men vi frykter at det er i dårlig stand der inne nå, sier han.

Barnehagen Læringsverkstedet ligger vegg i vegg med forsamlingshuset, og styrer Nina Pedersen var oppe lørdag formiddag for å se an skadene. Både på kontoret og i gangen var det vannskader, med dryppende vann fra taket.

— Vi har fått litt vannskader, og så lukter det litt. Men vi har bestemt oss nå for å holde åpent fra mandag, sier hun.