Tiago Gonzalez Rivas Fladestad (3) synest det var så gøy å ri på Baltus at han ikke ville gå noe annet sted. Lene Løsland passer på. Foto: Jon Anders Skau
Gustav F. Bjorvand (3) var ivrig på skaterampen. Foto: Jon Anders Skau/Fdrelandsvennen
Martine Haslerud (2,5) fikk ansiktsmaling etter å ha ridd på ponny og spist lapper.

KRISTIANSAND: — Det er kult at de setter opp ramper midt i byen. Det er greit at folk en gang i blant får se hva vi driver med, sier Markus Wulff (15).

Lørdag var det bilfri dag i hele Norge, og dermed ble en del gater stengt rundt Kvadraturen. I stedet for bilister ble gatene fylt med blant annet skateramper, gratis sykkelservice, demonstrasjon av el-sykkel, bymesterskap i økokjøring, moteshow, ponniridning, høytlesning, ansiktsmaling og gatetegning for barn.

bilfridag_4.jpg Foto: Jon Anders Skau/F drelandsvennen

— Det har gått over all forventning. I går meldte de pøsregn, men i dag er det sol, smiler koordinator Eli Bjørnø Sjulstad.

Kjempeviktig

Hun vet ikke hvor mange som var innom arrangementet, men forteller at miljøvernsjefen sa at det aldri har vært så mange på åpningen før.

— Det er kjempeviktig at folk får opp øynene for hvordan vi kan bruke gatene når det ikke er biler i dem. Folk har gått, tatt bussen eller syklet for å oppleve dette, forteller Sjulstad.

Hest

For enkelte kan hest og ponny være et alternativt fremkomstmiddel, og Tiago Gonzalez Rivas Fladestad (3) synest det var så gøy å ri på Baltus at han ikke ville gå noe annet sted.

— Det er gøy å ri, men høyt ned, forteller han.

Mamma Paula Gonzales mener at det beste med den bilfrie dagen er alle aktivitetene for barn.

— Det er moro. For sjeldent at det skjer slikt i Kristiansand.