KRISTIANSAND: Ulykken skjedde sist fredag. De to legene hadde litt ledig tid mellom behandlingen av pasienter. De bestemte seg for å teste hverandre i en omgang håndbak.

Resultatet var at en av dem brakk armen.

— Dette skjedde med to leger som hadde vakt og som moret seg en ledig stund. Så har det skjedd en ulykke under vennskaplig lek, sier Ole Rysstad til Fædrelandsvennen.

Han er leder for legene på medisinsk avdeling ved Sørlandet sykehus, Kristiansand.

Måtte hente inn ny lege

- Har legene på akuttmottaket i Kristiansand så lite å gjøre?

- Det er veldig lite ledig tid på et akuttmottak. Dette er den mest stressende arbeidsplassen på sykehuset. Så kan det jo av og til bli fem – ti minutter der man sitter og venter på pasienter.

GAMMEL SPORT: Ifølge wikipedia har håndbak utspring fra de olympiske leker i Athen. Her er det spydkasterne Andreas Thorkildsen (t.h.) og finnen Tero Pitkämäki som måler styrke før Bislett Games i 2006. Foto: Poppe, Cornelius

— Gikk håndbakulykken ut over behandlingen av pasienter?- Det gjorde det ikke. Når en vakthavende lege blir syk, må han erstattes. Man får inn leger som har fri til å jobbe.

Er veldig lei seg

Rysstad kan melde følgende fra den uheldige legen som nå sitter hjemme med brukket arm:

— Han er veldig lei seg. Han hadde ikke lyst til å bli sykemeldt på grunn av dette, sier Ole Rysstad.

Så mye mer enn dette vil han ikke si om hendelsen:

- Skjedd er skjedd. Men jeg vil jo tro at legene på akuttmottaket er litt mer forsiktige etter dette, sier legelederen til Fædrelandsvennen.