ARENDAL: Beboerne langs den gamle hovedveien var i harnisk da busselskapet ønsket å flytte ekspressbussen over på den nye hovedveien for et drøyt halvår siden.

Etter store tap og tidstap sammenlignet med bussens argeste konkurrent — bilen - har politikerne nå bestemt seg. Timeekspressen får kjøre på hovedveien og lokalbussruter skal trafikkere riksvei 420. LES OGSÅ: Vil ha raskere buss til Arendal

Hver halvtime på dagtid

Fylkesutvalget i Aust-Agder gav sin støtte til et forslag fra fylkesrådmann Arild Eielsen. Forslaget går ut på at Timeekspressen kjører mellom Arendal og Kristiansand hver halvtime på dagtid. På kveldene vil tilbudet være som tidligere.

Linje 39 kjører ni daglige avganger mellom rutebilstasjonene i Lillesand og Kristiansand, via Borkedalen, Høvåg og Rona.

Linje 40 kjører ni daglige avganger mellom Grimstad og Lillesand. I helgene reduseres tilbudet betraktelig.

Se hele det vedtatte forslaget i faktaboksen til høyre.

Økt forutsigbarhet

– Ny trasé for linje 5, som innebærer at Timeekspressen Arendal-Kristiansand kjører mest mulig på E 18, innebærer økt forutsigbarhet i tilbudet, samtidig som reisetiden kortes ned til anslagsvis én time og 15 minutter, heter det i et sammendrag fra Aust-Agder fylkeskommune.

Ekspressbussen har brukt om lag én time og 50 minutter mellom Kristiansand og Arendal tidligere.

Nettbuss godt fornøyd

— Det var dette vi ønsket og vi la frem et forslag vi har tro på, sier administrerende direktør i Nettbuss Sør, Anders Roger Øynes til fvn.no

— Vi håper og vinne tilbake de kundene vi har tapt etter at nye E18 ble åpnet, og være tilbake på nivået vi hadde i løpet av et par år, sier Øynes, og legger til at de skal begynne med de nye rutene senest før skolestart til høsten.

— Det er en stor jobb og legge om ruten. Vi må avklare alt med tanke på rutetabell og skiftplanene. Samtidig er det viktig at kundene får tidlig beskjed, så de ikke får seg en overraskelse, sier Øynes.

Enstemmig vedtatt

Det er administrasjonen i fylkeskommunen og Nettbuss Sør som i fellesskap står bak det utkastet til endring i busstilbudet.

— Vårt forslag ble vedtatt enstemmig med et lite tillegg om å vurdere et bedre kveldstilbud. Det ble ikke endelig vedtatt, sier fylkesrådmann Arild Eielsen i Aust-Agder fylkeskommune til fvn.no.

Han forklarer bakgrunnen for at Timeekspressen ble lagt til riksvei 420 slik:

— Fylkesutvalget ønsket noe mer trafikk på riksvei 420 og det har fått en stor trafikknedgang som konsekvens for Nettbuss Sør, sier Eielsen.