KRISTIANSAND: Formannskapet i Kristiansand ønsker et agderfylke, blant annet for å sikre gode levekår for befolkningen. Det vedtok politikerne onsdag.

Politikerne mener en samlet, sterk region gir bedre forutsetninger for vekst og utvikling og gode levekår for befolkningen.

Formannskapet lister dessuten opp følgende positive ringvirkninger av en sammenslåing:

• Oppfølging av den nylig utarbeidede Regionplan Agder 2020 blir enklere.

• I stedet for å etablere samarbeidsordninger over fylkesgrensen sikres det en demokratisk forankring.

• Det sikres enhetlig forvaltning av for eksempel areal og transport.

• Det vil også gi en styrket stilling overfor de statlige myndigheter når det gjelder ressurstilgang til og prioritering av regionen samlet.

Formannskapet aksepterer også styringsgruppas flertallsforslag når det gjelder lokalisering av fylkeskommunale og statlige administrasjoner mellom Arendal og Kristiansand.

Utvalget ber om at en sammenslåing av fylkene avklares raskt slik at effektiviseringsgevinstene kan oppnås og at berørte ansatte slipper en lang periode med usikkerhet.

Dessuten mener formannskapet mener en bred opinionsundersøkelse er tilstrekkelig som rådgivende høring for fylkestingenes behandling, og avviser dermed en folkeavstemning.

Politikerne mener det er av nasjonal interesse at de to fylkene på Sørlandet slås sammen. Formannskapet i Kristiansand forventer at Kommunal— og regionaldepartementet viser større engasjement til spørsmålet om et agderfylke.