KRISTIANSAND: Etter politijakten på E 18 ble mannen i midten av 20-årene pågrepet i Justlia, mistenkt for å ha kjørt fra politiet i ruspåvirket tilstand. Under pågripelsen truet han patruljen med glass, slik at batong ble brukt for å avvæpne ham.

Les også: Pågrep mc-fører etter politijakt på E 18

— Mannen nekter for alt. Han har ikke forklart seg noe særlig, men nekter for å ha kjørt, sier leder av allmennavsnittet ved Kristiansand politistasjon, Petter Sandell, til fvn.no.

Avsluttet jakten

Politiet tok opp forfølgelsen av mc-føreren om kvelden Kristi Himmelfartsdag, etter at han ikke stoppet for kontroll ved Bjørndalssletta. Jakten foregikk på E 18 til Sørlandssenteret, hvor motorsyklisten snudde mot byen igjen.

Ifølge et vitne fvn.no har snakket med, var farten en stund oppe i 180 kilometer i timen.

Da motorsyklisten svingte av i tettbebygd område ved Ålefjærveien, beordret operasjonsleder at forfølgelsen skulle avsluttes. Kort tid senere ble både motorsykkelen og den mistenkte eieren funnet i Justlia.

Tiltale

— Mannen ble sluppet fri fra arresten dagen etterpå. Det er tatt utvidet blodprøve av ham, men det vil ta noe tid før vi får resultatet, sier Sandell.

Politiet tar sikte på å sende saken over til påtalevurdering så fort resultatet er klart.

— Patruljen som fulgte etter har gode holdepunkter for å mene at de har pågrepet riktig person, sier avsnittslederen.

Ifølge ham er det uklart hvor høy farten var under politijakten.

— Det ble ikke foretatt nøyaktige målinger. Per i dag kan vi ikke si om det blir tatt ut tiltale for fartsovertredelse, sier Sandell.