Det var Norsk Tipping som fanget opp meldingen på Twitter for noen dager siden, og varslet politiet i Kristiansand om saken. Politiet klarte å spore opp mannen, som straks ble pågrepet. Han ble sittende to dager i arresten, og har tilstått at det han gjorde var særdeles ubetenktsom.

— Vi fikk en telefon fra sikkerhetsavdelingen på Norsk Tipping om denne twittermeldingen, som ble skrevet i to omganger, sier overbetjent Geir Hansen ved Kristiansand politistasjon.

Sporet opp

På bakgrunn av det nicket som 22-åringen opererte med på Twitter, klarte politiet å spore ham opp. Mannen er student og bosatt i Kristiansand.

— Han ble arrestert, og i tillegg til avhør av ham, har vi sikret oss en datamaskin og en telefon, forteller Hansen. Han understreker at politiet naturligvis måtte reagere da meldingen fra fra Norsk Tipping kom.

— Det er svært, svært alvorlig å komme med slike utsagn. Politiet tar ingen sjanser i slike sammenhenger, sier overbetjent Hansen. - Det som skrives på de sosiale medier blir til en viss grad fanget opp av politiet, men ikke alt som skrives. Derfor er vi avhengig av at folk også varsler oss, sier overbetjenten.

Ubetenksomt

Den 22 år gamle mannen fra Tønsberg har i politiavhør sagt at det var svært ubetenksomt av ham å å skrive meldingen på twitter om at det skulle foregå en massaskre på en stor skole i distriktet. Det ble aldri navngitt noen skole. - Han har i avhør innsett alvoret i saken. Meldingen er av den siktede betegnet som en dårlig spøk som ble dratt alt for langt, og at det hele fremstår som idiotisk. Han skjønner at folk kunne føle seg truet, fremholder Hansen.

I etterkant har 22-åringen også på Twitter fortalt at han kom med trusselen, og at han har sittet på glattcelle.

"Jeg vil beklage til alle som følte seg truffet av min overdrevent morbide tweet på mandag. Jeg var for trøtt til å huske den ironiske vrien", skrev mannen torsdag kveld. I en annen melding skriver han "Jeg har aldri ønsket å skade noen, eller å få noen til å føle seg truet, og jeg beklager på det dypeste til de som har følt dette".

Ordene "Norsk tipping" var brukt i den opprinnelige meldingen om massakren, og dette var årsaken til at spilleselskapet på Hamar fanget opp meldingen og varslet politiet i Kristiansand.

Ifølge overbetjent Hansen må mannen påregne en reaksjon fra politiet