KRISTIANSAND: Den 28 år gamle mannen kom innom politiet i et annet ærend, da han ble gjort kjent med at det var utstedt pågripelsesbeslutning. Da klikket det for 28-åringen, og han gikk løs på de to polititjenestemennene som var i nærheten.

Han bet den ene til blods, og slo ham en rekke ganger i ansiktet slik at han fikk blodutredelser. Den andre politimannen gikk inn på et nærliggende kontor og hentet pepperspray. Etter flere runder med spray fikk politifolkene lagt 28-åringen i bakken og satt på ham håndjern.

Mannen er fremstilt for varetektsfengsling og siktet for vold mot politiet.

– Det er mye som tyder på at siktelsen kan bli utvidet. Politimannen må i en periode gå til kontroll på grunn av faren for hepatittsmitte etter at han ble bitt til blods, forklarer politiadvokat Carl Henning Leknesund.

Tingretten fant at det var grunnlag for å varetektsfengsle mannen i inntil fire uker.

Den varetektsfengslede mannen er tidligere dømt for å ha ranet Jokerbutikken i Vågsbygd. I lagmannsretten i forrige uke fikk han en dom på fengsel i seks måneder, derav 45 dager betinget med en prøvetid på to år. Da ble han dømt for å ha knivtruet den samme politimannen som han nå beit til blods.