FARSUND: Over en periode på mange måneder tok 38-åringen seg inn i avlåste hytter og stjal med seg verdisaker. Ved å knuse vindusruter skaffet mannen seg tilgang og utbyttet bestod ofte i flatskjermer, filmer, elektronikk og andre lettomsettelige gjenstander.

Fant DNA-spor

I forbindelse med tre av innbruddene fant politiet DNA-spor og analyse viste at 38-åringen hadde lagt igjen biologiske spor på åstedene. På et av stedene hvor det ble gjort DNA-funn var vinduet i verandadøra knust og en Winchester rifle med kikkertsikte og ammunisjon stjålet.

Totalt ble mannen tiltalt for seks hytteinnbrudd. I tillegg stod innbrudd i en bedrift, på en skole, hos vegvesenet og i en bergingsbil, samt vold mot offentlig tjenestemann og besittelse av narkotika på lista over punkter som politiet mente å ha knyttet mannen til.

Nektet straffskyld

Da saken kom opp for Lister tingrett nektet mannen straffskyld og hans advokat ba om at mannen ble frikjent. Aktor var uenig og la ned påstand om fengsel i sju måneder og drøyt 95.000 kroner i erstatning til ofrene for innbruddstoktene.

Foruten DNA-bevis la politiet fram beslag av tyvegods som var blitt funnet hjemme hos 38-åringen.

Skallet ned politimann

En av de mest alvorlige tiltalepunktene er overtredelse av straffelovens paragraf 127 — vold mot offentlig tjenestemann. Etter å ha blitt begjært fjernet fra et bilfirma i Mandal tidlig på morgenen 15. oktober i fjor, ble 38-åringen uregjerlig.

Da en politimann sjekket mannens identitet skallet han til politimannen i ansiktet og gjorde forsøk på å sparke politimannen mellom beina flere ganger. Forsøket lyktes - til alt hell for politimannen - ikke.

Mange lovbrudd

Retten fant mannen skyldig og han ble dømt for 14 grove tyverier, forsøk på to grove tyverier, et simpelt tyveri, vold mot offentlig tjenestemann.

Straffen ble satt til fengsel i seks måneder. Mannen kan imidlertid trekke fra 96 dager som ble sonet mens 38-åringen satt varetektsfengslet i påvente av rettssaken. I tillegg må han betale drøyt 95.000 kroner i erstatning.