KRISTIANSAND: -Ja, vi håper jo at det kan gjøre skolen mer kjent og at vi får flere søkere, sier Harald Holt, leder for høyskoleprosjektet til Noroff i Kristiansand og styreleder i Noroff.

Det er i dag en fagskole, men de har nå søkt Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) om å bli godkjent som høyskole. Hvis det går i orden, håper de å ta i mot de første bachelorstudentene allerede om et år.

— Planen vår da er å begynne med to bachelorprogrammer. Ett om it-sikkerhet og it-kriminalitet og ett om og ett om bruk av media i design, animasjon og spill, sier Holt.

Han sier skolen har lekt med tanken lenge. Nå har de fått økonomisk støtte til å sette planene ut i livet.

— Både i år og i fjor har vi fått én million kroner fra Sørlandets kompetansefond og én million kroner fra Cultiva, sier Holt, som legger til at støtten er helt nødvendig.

— Vi regner med at skolen kommer til å få god økonomi etter hvert, men i oppbyggingsfasen er vi avhengige av finansiell støtte.

VIL HA KRISTIANSAND

Noroff-instituttet har lokaler i både Bergen, Stavanger og Oslo, i tillegg til Kristiansand. Likevel er det bare i Kristiansand de har planer om å starte høyskole i første omgang.

— I Kristiansand har vi fått støtte til å bygge opp en høyskole, i tillegg til at det er mye her som har fokus på nye medier og opplevelsesindustrien i regionen, sier han.

I dag kan du ikke ta en hel bachelor på Noroff i Kristiansand. I stedet kan du ta de to første årene her og det siste året ved en av Noroffs samarbeidsuniversiteter i utlandet. Men nå er planen at du etter hvert skal kunne ta alle tre årene på skolen i Kristiansand, etter hvert også som nettstudier. Holt sier de er i full gang med å gi flere lærere ekstra utdanning slik at de også kan undervise i høyskolefag.

— Vi øker kompetansen gjennom hele organisasjonen. Den første av lærerne våre er nå i gang med et doktogradsprogram, flere er i gang med en mastergrad og vi kjører pedagogisk opplæring internt, sier Holt.

- HØYERE KOMPETANSE

Studentene på Noroff synes det høres bra ut at skolen deres kanskje kan bli høyskole.

— Det er bra for dem. Det vil kanskje gi et høyere kompetansenivå, sier Anders Lorentzen, som studerer 3D-film.

Medstudent Jim Sivertsen er enig.

— Det er kult det.