KRISTIANSAND: — Jeg synes dette er skuffende. Andre lag og foreninger som holder på med sin idrett får lov å vise seg frem i folketoget. Jeg synes det er skuffende at folk som driver seriøst på et internasjonalt nivå, ikke skal få lov til å vise hva de kan, sier leder av Sørlandets Trialklubb, Torstein Koveland, til fvn.no.

Trialklubben har aldri før vært med i folketoget, noe de i år ønsket å gjøre.

— Vi var tidlig i kontakt med leder av 17.mai-komiteén, Henning Blomkvist. Etter at jeg hadde pratet litt med han, godtok han vår påmeldelse, gitt at vi fikk dette godkjent av Norges Motorsportforbund(NMF) og politiet, forteller Koveland.

Hopping på flatmark

NMF godkjente trialklubbens planer. Planene for folketoget var at noen av medlemmene i klubben skulle hoppe litt rundt egen akse, starte og stoppe uten å ha bena nedi, og i tillegg gjøre litt hopping på flatmark.

— For noen av våre utøvere er det ikke noe problem å hoppe på flatmark. Så vi hadde tenkt at for eksempel en person skulle legge seg ned, og at en annen kom og hoppet over personen, påpeker Koveland.

Men det får de altså ikke lov til. Politiet henviser til sikkerhetsregler som har blitt utarbeidet gjennom flere år med tanke på sikkerheten i folketoget. Og de mener at innholdet i søknaden fra trialklubben ikke er i henhold til dette regelverket.

- Til fare

— Det de vil gjøre er i strid med våre regler. Det de ønsker å gjøre trenger plass og rom, og vi vurderer at det er til fare for de som står langs veien, sier Yngvar Aas, leder ved trafikkavsnittet på Kristiansand politistasjon.

Han påpeker at politiet må forholde seg til det som står i søknaden, men at trialklubben ikke er uønsket i folketoget.

— De har en vei å gå med sikkerheten. Hadde de kunnet komme tilbake og gå i detalj og dialog med politiet, så kunne det sett annerledes ut, sier Aas.

En opptreden i årets folketog blir det nok uansett ikke. Avslaget kom på fredag, og om de plutselig skulle få lov til å delta allikevel, så ville de ikke hatt nok tid til å forberede seg på.

— Egentlig hadde vi håpet på at vi kunne organisert oss litt på vår trening i går. Et eventuelt omvedtak vil komme litt for sent, fastslår en skuffet Kovland.

PS. Sørlandets Trialklubb står oppført i 17.mai-programmet.