KRISTIANSAND: For tredje gang i løpet av tre-fire uker behandler Kristiansand tingrett en straffesak mot en kurdisk far som er beskyldt for å ha mishandlet sin familie. En far er dømt til ubetinget fengsel i to år og ni måneder. I en annen sak, hvor dommen ikke er falt, er det påstand om ubetinget fengsel i fire og et halvt år.

Kristiansand tingrett har onsdag og torsdag fått høre om en 40 år gammel kurder som de siste 11 årene, ifølge kona, har slått jevnlig. Kona fortalte om en mann som hadde store problemer med å kontrollere seg når han drakk, og i perioder drakk han hver eneste dag. Paret er i dag separert.

Kona har ikke krevd oppreisningserstatning. I retten onsdag fortalte hun at aller mest ønsker hun at han skal skrive under et dokument hvor han gir et løfte om å slutte å drikke og slutte å slå. Tre barn ga forklaring for retten, det ene gjennom et dommeravhør. Alle bekreftet at far slo mor, og at dette hadde pågått over lang tid, og som oftest da far hadde drukket. I tillegg til slag, spark, lugging i håret og skjellsord, var også mor blitt drapstruet. Også et av barna har blitt slått.

Aktor la ned påstand om ubetinget fengsel i ett år, mens bistandsadvokaten ba retten fastsette en oppreisningserstatning til to av barna som har gjort krav på dette.

Advokat Sveinung Søndervik Johnsen, tiltaltes forsvarer, minnet om at tiltalte hadde erkjent voldsutøvelse, men at dette bare kunne være legemsfornærmelse. Han mente retten ikke hadde bevismessig dekning for å dømme klienten for mishandling, og at legemsbeskadigelse i så tilfelle måtte være riktig betegnelse.