LINDESNES: Leif Vinsjevik fortjener en oppmerksomhet, var det en som sa. Han har i mange år vært trener i barneidretten og i juniorfotball, og gjør en kjempeinnsats i Giv Akts fotballstyre. Dessuten trenger du aldri å spørre ham om å gjøre noe, Leif tilbyr seg å gjøre det selv, fortsatte tipseren.

Kjekt å høre? — Ja, absolutt, men i Giv Akt er de andre like positive. Jeg føler at mange er med på å få ting unnagjort, ikke bare snakke om det.

Hvorfor er du så ivrig i Giv Akt? - Da guttungen som fireåring begynte på barnetrim, startet jeg som trener samtidig. Nå er han 15 år og spiller siste sesong på guttelaget, og jeg har fulgt med som trener hele tiden. Det er en finfin måte å følge opp barna på, samtidig som jeg har en unnskyldning for å komme litt bort fra jobben. Sammen med en annen driver jeg snekkerfirma, og tidvis har det lett for å bli for mye jobbing hvis ikke jeg kan stikke av til fotballen. Ekstra gøy er det at vi har fått sving på Neumann-cup. Det er en innendørs fotballturnering som går over to helger på ettervinteren. Nå er det med 700-800 spillere fra 1.- til 9. klasse, fordelt på over hundre lag.

Hvor mange år spilte du selv aktivt? - Oj, det ble en del. 16 år på MKs A-lag, fire år i Kvinesdal og tre år i Giv-Akt.

Du husker hvor mange mål det ble? - Jeg var oppe i 30 mål i sesongen i 3. divisjon på MK, og var med på å sikre opprykk til 2. divisjon. I Giv Akt ble det 32 mål to sesonger på rappen.

Hva er det beste ved å bo på Vigeland? - Det er en stille og rolig plass, med gode aktiviteter. Jeg er opprinnelig vestlending, og vi flyttet til Mandal da jeg var 12 år gammel. Vigeland havnet jeg først på etter at jeg traff Sissel, kona mi som kommer herfra. Sissel fortjener forresten like mye av denne julegleden, som lar meg få holde på så mye med fotballen.

Kanskje dumt spørsmål til en vestlending, men hva består julemiddagen av? - Ja, selvsagt pinnekjøtt. Men når vi er hos svigerforeldre eller hos svoger, så er det torsk. I år skal vi ha familien hjemme hos oss, så da blir det ikke fisk, nei.

Hva betyr jula for deg? - Det er deilig avslappende dager, hvor en treffer familie og er sammen med dem. Og selvsagt mye god mat disse dagene.

Som igjen betyr opp et par-tre kilo? - Ja, hver eneste jul. Da er det sannelig godt å komme seg i bevegelse igjen i romjula. I tillegg til snekkerjobben er det årsoppgjør og alt mulig, så det blir travelt i firmaet.

Kalde dager som håndverker nå? - Minus ti grader er bedre enn regn og sludd. I år har vi dessuten vært heldige, slik at mange av prosjektene våre foregår under tak midtvinters.