Den drapssiktede 15-åringen og 14-åringen som ble drept har tilknytning til den samme bydelen i Kristiansand. Ingen av dem har vært aktive fotballspillere de siste årene.

– Dette er noe som berører oss sterkt. I dag har vi vært fullt opptatt med å ta vare på alle som er i klubben, sier styrelederen i den aktuelle fotballklubben.

Han synes det som har skjedd er helt grusomt og vanskelig å forholde seg til.

– Det er noe vi aldri har opplevd før og trolig aldri vil oppleve igjen. Det er en krevende situasjon og vi gjør nå vårt beste for å ivareta både ansatte og spillere, sier styrelederen.

Tilknyttet menighet

Etter det Fædrelandsvennen kjenner til er familien til den siktede 15-åringen tilknyttet en menighet i Kristiansand og han har selv deltatt på arrangementer i den samme menigheten.

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med menigheten, som ikke ønsker å kommentere saken.

Onsdag ble det kjent at 15-åringen har tilstått å ha tatt livet av Jakob Abdullahi Hassan (14) Tone Ilebekk (48) ved Wilds minne skole mandag ettermiddag.

Fengslet i to uker

Påtalemyndigheten ba onsdag ettermiddag om at 15-åringen blir fengslet i to uker, med brev- og besøkskontroll. Gutten var selv ikke til stede da fengslingsmøtet ble avholdt i Kristiansand tingrett.

Onsdag ettermiddag besluttet tingretten at 15-åringen han holdes fengslet i inntil to uker, under restriksjonene som påtalemyndigheten ba om.

15-åringen har gitt en detaljert forklaring, men politiet har så langt ikke ønsket å si noe om hva 15-åringen sier om hvorfor han begikk drapet.

Den siktede 15-åringen og den drepte 14-åringen skal ifølge politiet tilhører samme omgangskrets, men det er uklart hvor godt de kjente hverandre og hva slags kontakt de har hatt.