Bør prinsessen melde seg ut av statskirken? Skriv din mening nederst i saken!

Les også: Prinsessen står frem som synsk

OSLO: Prinsesse Märtha Louise (35) hevder hun er synsk og at hun har hatt overnaturlige evner siden barndommen. Nå starter hun en alternativ skole for å lære bort kunsten å komme i kontakt med engler, skriver Se og Hør tirsdag.

Ottosen reagerer på at prinsessen både har giftet seg, døpt sine barn i Den norske kirke, men at hun nå beveger seg bort fra dette ved å starte en skole som formidler englekontakt.

— Det er leit at hun såpass tydelig viser at hun har en annen tro, sier han til VG Nett.

Har ingenting med kristendommen å gjøre

– Holismen er en form for nyreligiøsitet, og har ingenting med kristendom å gjøre. Det er nok mange med meg som er svært skuffet nå, kongehuset har jo alltid hatt nære bånd til kristendommen. Det at Märtha Louise ikke bare beveger seg bort fra Den norske kirke, men nå aktivt markedsfører nyreligiøsiteten er beklagelig, sier Ottosen til P4. — Nytt for meg

Biskop Olav Skjevesland er på ferie når fvn.no tar kontakt og har såvidt fått høre nyheten om prinsessens evner og skole. Han ønsker ikke å kommentere Ottosens uttalelse om at prinsesse Märta Louise bør vurdere å melde seg ut av den norske statskirken som følge av den nyoppstartede skolen.

Nei, det ønsker jeg ikke å kommentere. Den uttalelsen får stå på hans egen regning, sier Skjevesland til fvn.no.

Han ønsker også å sette seg nærmere inn i saken før han gir noen ytterligere uttalelser.

  • Dette er nytt for meg, så om dette er jeg avventende og spørrende, sier biskopen.

Førsteamanuensis ved Menighetsfakultet, Arild Romarheim, er ikke overrasket over at prinsessen nå står fram som synsk.

– Lignende signaler har kommet fra både Märtha Louise og Ari Behn tidligere, men med dette profilerer prinsessen seg enda tydeligere som en del av det alternative religiøse markedet, sier Romarheim til Vårt Land.

Han kaller den selvskrevne bønnen som ble lest opp i prinsessens datter Leah Isadorahs dåp, "en ren New-Age-bekjennelse" og sier at Astarte var en av de gammeltestamentlige gudene profetene advarte mot.

Vil bedre healingens rykte

Lena J. Kallander ved Rosesenteret i Oslo er positiv til prinsessens evner. Hun sier til VG at hun håper prinsessens status vil hjelpe på den alternative behandlingsformens rykte.

  • Märtha kommer nok også til å bli møtt med litt skepsis. Men det er flere og flere som oppdager at det faktisk hjelper, sier Kallander til VG Nett,

Hun driver selv med healing som alternativ behandlingsform, og er medlem av Norges Paradigm Healere (NPH), som jobber for at healing skal bli mer stuerent.

Prinsessen har startet opp skolen Astarte Education sammen med Elisabeth Samnøy, som har bekreftet samarbeidet overfor NTB.

På hjemmesiden til Astarte Education skriver prinsesse Märtha Louise blant annet dette om seg selv:

" Jeg er utdannet Fysioterapeut og er Terapeut i Rosenmetoden, har utdannet meg ved Holistisk Akademi hvor jeg lærte å systematisere sanseintrykkene til å lese andre og gjennom hestene lærte jeg å kommunisere med dyrene på et dypere nivå. Det var mens jeg holdt på hestene at jeg opptok kontakten med englene. Jeg har i senere tid skjønt verdien av denne enorme gaven og vil gjerne dele den med andre, kanskje nettopp med deg?"

Du kan lese mer her.

Slottet og prinsessens sekretær ønsker ikke å kommentere saken.