På strekningen Hovden — Haukeli på riksvei 9 var det innført kolonnekjøring på grunn av uværet siden klokka 07.09 mandag morgen.

Men klokka 11.21 melder Statens vegvesen at veien er åpnet for trafikk igjen. Det er da snø- og isdekke, 0 grader, laber bris og lettskyet.

På Ev 134 mellom Haukelitunnelen og Austmannalitunnelen har det vært kolonnekjøring siden klokka halv 11, og det vil fortsette til været bedrer seg.

— Det er en god del snøfokk der, sier trafikkoperatør Rune Aamodt i Vegtrafikksentralen.

På Fv 45 på strekningen Ålgård til Hunnedalen (Vest-Agder grense) var veien helt stengt på grunn av uvær, men siden klokka 14.30 har den vært åpen.

— Været har nå blitt så bra at det er åpnet for trafikk igjen, sier Aamodt.

Følg Statens vegvesens oppdateringer om veiene i fjellet her.

Togstans

Ellers var det togstans på Jærbanen, og buss for tog for passasjerer på vei fra Kristiansand til Stavanger. Problemet var feil på to sporvekslere, og strekningen Ganddal-Ogna var stengt for togtrafikk.

- Vi har kjørt buss for tog siden 08.30 i dag. Den ene sporveksleren er nå fikset, opplyser pressevakt i NSB, Håkon Myhre, til Fædrelandsvennen klokka 10.15.

Klokka 10.50 melder Jernbaneverket at sporveksleren på Ganddal er fikset, og at det nå er strekningen Vigrestad-Ogna som er stengt.

— På Brusand er problemet mer omfattende. Det jeg kan si at det må påregnes noe forsinkelser utover, sier kommunikasjonssjef Henning Lode i Jernbaneverket.

11.35 ble også denne strekningen åpnet for togtrafikk.

— Følgeforsinkelser må påregnes. Vi beklager de ulemper kundene har opplved denne formddagen, sier Henning Lode.

Blant annet er 13.33-toget til Kristiansand forsinket med en time.

Kuling og storm

Meteorologisk institutt har varslet stiv og sterk kuling i fjellet og i lavlandet, samt storm enkelte steder i fjellet natt til i dag.

Les også:

Meteorologisk institutt har sendt ut et OBS-varsel for Agder fra natt til mandag og frem til mandag formiddag:

«Nedbør og temperaturer på rundt null grader gi vanskelige kjøreforhold i lavlandet. I fjellet vil kraftig vind, snø og snøfokk gi vanskelige kjøreforhold. Vinden i fjellet kan komme opp i sørlig liten storm utsatte steder».

Det er varslet at det dårlige uværet vil gi seg utover på mandagen, samtidig som det kan komme en god del nedbør mandag. Rundt 30 millimeter nedbør langs kysten, og 10— 15 i fjellet.