— Hun har nok strukket det litt langt. Jeg gjorde nemlig ikke annet enn å sitere en annen hun hadde besøkt i Telemark i høst, der han sa det samme som meg, humrer Ljosland.

Følg FVN Mandal på Facebook!

Mandag morgen hadde Listhaug en radiodebatt med leder av næringskomiteen på Stortinget, Geir Pollestad (Sp).

De debatterte hvordan hennes politikk har påvirket norsk landbruk. Mens Pollestad var mer enn kritisk, mente Listhaug at alle piler peker oppover. Men da med et unntak: Antall bønder går nedover.

Inspirasjon

Og da trakk Listhaug fram sitt besøk i Åseral for noen uker siden. I debatten sa hun om hva Sp-ordføreren sa til henne:

«Han sa at på en pussig måte hadde politikken din blitt til inspirasjon, det er faktisk flere av oss som har øket dyretallet mens du har vært statsråd. Det er tilbakemeldingen jeg får at flere ønsker å satse mer fordi de ser at det faktisk lønner seg».

— Så du er fornøyd med Listhaug, Oddmund Ljosland?

— Det er alt for tidlig å si hvordan hennes politikk vil slå ut for landbruket. Det hun siterte meg på var fra min tale. Det er nemlig riktig at det er flere bønder som har økt dyretallet under hennes tid, noe som jo er bra, sier Ljosland.

Meislet ut

Men han mener dette skjer minst like mye på grunn av landbrukspolitikken som ble meislet ut under forrige regjering.

— At jeg selv har flere dyr på fjøset og har gjennomført en ombygging er på grunn av forberedelse til generasjonsskifte som jeg ønsker å legge til rette for, sier Ljosland.

Han sier det er helt greit at hun siterte han på radioen.

— Men jeg sa det minst like mye for å skape god stemning. Isolert sett var det en rett sitering, men var sagt i en sammenheng. Jeg gir ministeren ros for å reise rundt og at hun er «er talandes til», sier Ljosland.