Før jul arrangerte Fædrelandsvennen en konkurranse der vi spurte ungdommen om hvordan det har vært å være ung i 2020. Dette er et av bidragene i denne konkurransen.

Jeg har aldri opplevd plager i livet mitt, og jeg visste ikke hvordan folk ville oppføre seg i denne midlertidige nye virkeligheten. Grunnleggende regler basert på individuell forebygging av viruset og instruksjon om hvordan vi ikke skal overføre viruset til andre, har blitt en del av vår daglige rutine og nye livsstil.

2020 har vært et merkelig og skremmende år. Forholdene vi lever i med korona er harde og smertefulle for mange av oss. Mange er langt fra familien, kjærester og vennene sine. Feiringer er utsatte på grunn av frykten for fiender og til og med døden! Livet vårt har blitt en frykt for hver person som hoster på veien! Vi ser på han med et blikk fullt av avsky og uvillighet til å komme nær for å hjelpe.

2020 var et år med «hold avstand», stengte skoler, hjemmeundervisning og mye bruk av antibac og munnbind. Et år hvor reising og feiringer ikke var ønskelig og til og med forbudt!

Kanskje vi er uvitende om den lyse siden av det som har skjedd. Kan vi se bort fra alt som er negativt fra situasjonen? Kan vi heller sette pris på alt vi har lært og gått gjennom? Koronatiden har endret vår livsstil til det bedre. Midt i skrekken der vi ignorerte dybde og trodde at vi var i stand til å kontrollere alt kom naturen i sin grusomhet og lærte oss en ny leksjon.

I en tid vi ikke tenker på andre enn oss selv har et virus gjort at vi for eksempel tar hensyn til andres liv og helse. Dette er spesielt viktig nå som korona påvirker flere aldersgrupper og mennesker med spesielle helsemessige problemer. Korona kan ikke stoppe oss for å skinne! Korona kan ikke stoppe oss fra å vise frem alt vi vet og har lært i denne tiden!

I begynnelsen av dette året trodde vi ikke at korona ville bli det som bekymret oss mest. Viruset er det som skremmer oss mest, selv om vi er vel vitende om at livet er fullt av skumle ting som er minst like farlig som et virus. Jeg prøver å utnytte denne perioden til å tenke på det som var underforstått. Jeg prøver å belyse den positive som vi vil realisere etter at denne krisen er over. Jeg håper at denne oppfatningen ikke bare er individuell, men at beslutningstakerne i denne verden tar til seg denne tiden som en leksjon mot å bygge en rettferdig, kjærlig og vakker verden.