Klokken 08.00

Generalmajor Liljedahl får mobiliseringsordren fra Oslo. Ordren lyder:

"Mobiliser 3. brigadekommando, avsnittstaben med sambandstropp for Jærenavsnittet, I/I.R.7, Il/ I.R.7, I/ I .R.8, Il/ I.R.8, motormitr.kp., hjulr.kp. 3, bg.batj. I, 3. intendanturkompani, 3. veterinæravdeling, 3. ammunisjonskolonne, 3. hestetrenavdeling, 3. hestereserve, mattren og pakktren settes ved alle avdelinger opp etter alternativ M. Ingeniørvåpenet har fått ordre om å mobilisere 3. sambandskompani. Forsyningskorpset har fått ordre om å mobilisere trenstaben og biltren for brigadekommandoen, 3. bilkompani, 3. sanitetskompani, 3. og 9. motoriserte feltsykehus. Første mobiliseringsdag er torsdag 11. ds."

Landvernsbataljonen til Agder Infanteriregiment skal ikke mobiliseres. Bataljonen er planlagt benyttet til dekning av Arendal, Kragerø, Risør, Tvedestrand og til beskyttelse av Odderøya festning.

Ved full mobilisering ville Liljedahl ha disponert 7.700 mann, samt forsterkninger fra Østlandet.

Kristiansand postkontor sender ut mobiliseringskort. Alle reservepostbud var kalt inn og står klare.

Tyske fallskjermssoldater lander på Sola flyplass ved Stavanger.

Kokken 08.10

Tyske styrker som skal til Oslo landsettes ved Son, nord for Moss. Skipene kan ikke passere forbi Oscarsborg.

Klokken 08.20

Karlsruhe gjør et nytt forsøk på å gå inn i Kristiansandsfjorden. Skipet er like ved å gå på et skjær utenfor Flekkerøy og avbryter forsøket.

Klokken 08.30

Det tyske krigsskipet Greif legger til ved dampskipskaien i Arendal og landsetter ett hjulrytterkompani. Kompaniet besetter telegrafstasjonen, kabelforbindelsen til Storbritannia og landvernets magasin i Arendal.