— Det skal komme mye vind i Agder, og det blir lange perioder med stiv kuling i helga. Det kan komme opp i sterk kuling på kysten og i fjellet. Hvis folk er til fjells og tenker å reise ned på søndag bør de nok revurdere det. Det er meldt snøfokk og vanskelige kjøreforhold, og det er viktig å følge med på hva Statens Vegvesen melder, sier vakthavende meteorolog Aurora Stenmark ved Meteorologisk institutt.

Liten til stiv kuling

Det er ikke blitt sendt ut OBS-varsel ennå, men ifølge Stenmark er det mulig det kommer et i morgen.

— Det starter med liten kuling på lørdag, og natt til søndag kan det komme opp i stiv kuling. Nedbøren starter lørdag formiddag, og vil vare gjennom natten og store deler av søndagen. Det ser ut til å bli en våt helg, og nedbøren kan til tider falle som snø også ved kysten. Nedbøren vil dekke både Vest- og Aust-Agder, sier Stenmark.Yr.no melder om snø ved Hovden fra lørdag ettermiddag til mandag morgen.

— Har man mulighet til det kan man godt reise ned enten i dag eller på mandag. Det er viktig å være obs på at det kan bli vanskelig å komme seg ned fra fjellet i helga, sier meteorologen.

Opphold og sol til uka

Langtidsmeteorolog Eldbjørg Moxnes har bedre nytt for starten av neste uke.

— Det vil fortsatt henge igjen litt nedbør vest i Aust-Agder på mandag, men stort sett blir det opphold og sol innimellom i Agderfylkene. Vinden vil ligge på en vestlig retning, og det kan bli kuling på de mest utsatte stedene i vest.En klar himmel vil føre til at temperaturen synker, spesielt på nattestid.

— Fra tirsdag og utover blir det lavere temperaturer, spesielt der det er klarvær. Ellers blir det sol mange steder på tirsdag, og forholdsvis lite nedbør. Det ser ut til at vi går inn i en roligere periode nå, uten de kraftige lavtrykkene, sier Moxnes.