— Det er absolutt et håp om mange lokale medaljer. Vi har flere sterke lag, sier Tor Inge Askeland, trener og styreleder i KSVK.

For fjerde året på rad skal junior-NM i sandvolleyball arrangeres i Kristiansand. Det gjør jobben i forberedelsene av arrangementet enklere.

— Det er mye rutiner. Vi har opparbeidet oss litt år for år, men jobben skal fortsatt gjøres. Vi har sånn noenlunde kontroll, og er klar for å ta i mot mange lag, sier Askeland.

For fjerde året på rad arrangerer Kristiansand junior-NM i sandvolleyball. Her fra i fjor. Foto: Rune Stensland

EM-lag

Alle Norges beste, lovende spillere skal delta og på de aller beste er det høyt nivå.

— Norges lag i U20-EM kommer i både jente- og gutteklassen, og drar rett til Latvia fra Kristiansand. Også herrelaget til U22-EM kommer til Kristiansand.

Bredden i arrangementet er også relativt stor.

— Det kommer rundt 245 lag, hvor flere spillere har meldt seg på i flere klasser. 208 av dem skal delta i junior-NM.

Resten av dem skal delta i Norgestouren som også skal arrangeres i Kristiansand den kommende uka. Junior-NM for U15 og U19 starter i dag og avsluttes på lørdag, mens U17 og U21 spiller mandag til onsdag neste uke. Norgestouren spilles søndag.

Flest jenter

De aller fleste av dem som skal delta i NM er jenter. 123 jentelag har meldt seg på, mens 85 guttelag skal spille. Askeland tror Kristiansand har lokale håp i mange klasser. Spesielt i J17-klassen er det flere medaljekandidater.

- Der har vi tre-fire lag som kan kjempe om medaljer. Men det er mye som skal klaffe.

Også i to andre klasser han har store håp på KSVKs vegne.

— Ved siden av J17-klassen er også G17-klassen der vi har største medaljesjanse, tror jeg. I J19-klassen også kan vi klare det, men der er det veldig høyt nivå, sier Askeland.