— Det har vært tilbud fra klubber i de største ligaene, uten at jeg vil kommentere hvilke klubber det er snakk om, sier Kristoffer Ajer.

Som vanlig var han et yndet objekt i pressesonen etter kampslutt. Sist av alle Start-spillerne kom han slukøret ut, etter å ha fått med seg null poeng fra Tromsø.

Tror han er Start-spiller etter sommeren

Start har godtatt et bud fra den russiske klubben Ufa på Matthias Vilhjalmsson, og det er ventet en avgjørelse fra islendingen innen et par dager. Kristoffer Ajer sier det ikke vil påvirke om hvor lang hans periode i Start blir.

— Jeg er Start-spiller. Jeg går ut i fra at Even (Brandsdal, Start-direktør) henter inn en ny spiss med pengene klubben får ved et eventuelt salg, sier Ajer.

Den siste klubben som er nevnt er Cagliari. Fotballeksperten Gianluca DiMarzio hevder å vite at Cagliari ønsker å hente talentet fra Rælingen.

Selv sier han at han ikke forholder seg til spekulasjoner, og at det er agenten og faren som tar seg av interessen fra andre klubber. På direkte spørsmål fra Fædrelandsvennen om han tror han er Start-spiller også etter sommeren, svarer han et kontant "ja".

- Reiser ikke for akademifotball

Kristoffer Ajer jubler for ledelse mot Tromsø. 17-åringen er et yndet objekt blant mange storklubber i Europa.

— Jeg reiser ikke ut for å spille akademifotball. Det meste må passe før jeg reiser ut. Det må være riktig klubb til riktig tid, sier Ajer.Søndag var det dog tapet mot Tromsø som sto i hodet på stortalentet.

— Vi spiller så elendig. Dette er nok sammen med Bodø/Glimt-kampen det dårligste vi har gjort i år, sier en tydelig skuffet Ajer.

- Forventer ikke å miste noen

Start-trener Mons Ivar Mjelde var lite lysten på å snakke om overganger etter tapet mot Tromsø.

— Jeg forventer ikke å miste noen spillere i sommer, sier Mjelde, vel vitende om at Ajer er et brennhett salgsobjekt for klubben.

Om kampen hadde Mjelde mer å si. Etter å ha sablet ned Stabæk på hjemmebane forrige runde, ble det en veldig svak forestilling på Alfheim søndag.

— Vi blir med på klinkinga til Tromsø. Det er en dårlig fotballkamp fra begge lag, og i dag må vi bare erkjenne at vi ikke er dyktige nok, sier Mjelde til Fædrelandsvennen.