— Cafè Mondiale ble begjært konkurs for to dager siden. Da stengte også dørene. Det er naturligvis manglende inntekt i forhold til driften som ligger til grunn, forteller bostyrer, advokat Kjell Rune Holvik, til Fædrelandsvennen.

Tidligere i november ble kafeen stengt av Mattilsynet.

— Mattilsynet stengte kafeen på grunn av fukt og sopp i lokalet. Det skal ikke hatt noe med maten å gjøre, men forhold i lokalet som de leide. Kort tid etter begjærte kafeen seg konkurs, forteller Holvik.

For flere nyheter om Lillesand, gå inn på Lillesandby.no!

Åpnet i mai i fjor

Kafeen i Østregate i Lillesand åpnet i mai i fjor. Café Mondiale tok over lokalene etter Café Lillesand, som hadde drevet kafè i mange år.

Daglig leder i Café Mondiale, Monique Peine, jobbet over fire år på Café Lillesand, men ønsket å starte noe eget da sjansen bød seg.

Lokalene i Østregate ble pusset opp og gjort klare for åpning. Men ett og et halvt år etter måtte dørene stenges.

Kundene som ville innom Cafè Mondiale for en kaffe i dag, ble møtt av denne lappen på døra. Foto: Rebecca Trondsen

Totalt tre ansatte

Bostyrer, Kjell Rune Holvik, opplyser at det er to ansatte, i tillegg til daglig leder, som nå har mistet jobben.

Det har foreløpig ikke lyktes Fædrelandsvennen å få en kommentar av daglig leder, Monique Peine, men på døren til kafeen er det hengt opp en lapp der kafeen meddeler til kunder som går forbi at dørene nå er stengt:

«Det er bedre å ha gjort et forsøk, enn aldri å ha prøvd. Å drive café har vært en av mine store drømmer — Café Mondiale. Det var en veldig artig tid med mange gode erfaringer og veldig hyggelige gjester. Dessverre ble utfordringene til slutt for store og uløselige for oss», står det blant annet.

— Nå skal vi gå i gang med å avklare panteforhold og hvem som har krav i boet. Fristen for å melde det inn er vanligvis en måned etter konkursen. Deretter er det et skiftemøte i tingretten der kreditorene blant andre er til stede, forteller bostyreren.