— Som regel vet vi ikke årsaken til katastrofer som rammer. Men når det gjelder dette med Utøya, så er det spesielt. Norge gikk fra å være Israels beste venn med et nært og fortrolig forhold, til å bli

Fylkesleder i Partiet De Kristne i Vest-Agder, Jan Ernst Gabrielsen. Foto: Torbjørn Witzøe

en av Israels verste fiender. Israel er guds øyensten, og når du pirker Gud i øyet, blir han sint. Det var på Utøya at Norges holdning til Israel snudde, forklarer Jan Ernst Gabrielsen, fylkesleder i Partiet De Kristne i Vest-Agder.

Det var Vårt Land som først omtalte saken om boka «22.juli-profetien», skrevet av Jeremy Hoff. I følge avisa Dagen er Hoff en norskamerikaner som er ukjent i kristen-Norge. På bokas hjemmesider, blir fylkesleder Gabrielsen sitert med en uforbeholden anbefaling av den omstridte boka. Hovedbudskapet i boka er at Gud tillot terroren på Utøya. Det er Gabrielsen enig i.

— Det faller ikke en spurv til jorda uten at Gud vet det. Når Han har omsorg for hver spurv, så har han selvsagt også en finger med i spillet når det er så mange mennesker som blir drept. Men det er klart at det ikke er de konkrete ungdommene det gjelder, men det som ligger bak. Det er den politikken Arbeiderpartiet har ført fram som har gjort at vi har mistet Guds velsignelse, sier Gabrielsen.

Dette er boka som Jan Ernst Gabrielsen anbefaler.

— Handlet Anders Behring Breivik på vegne av Gud?- Nei, jeg skal ikke si at han var Guds sendebud. Han var en forbryter og en terrorist. Men når du mister Guds velsignelse, åpner du opp for det onde og danner dermed grunnlaget for at slike ting kan skje. For Norges del handler det ikke bare om Israel, men også om å drepe små barn i mors liv og det å bryte Guds skaperverk med den nye ekteskapsloven, påpeker Gabrielsen.

- Forstår du at synes ditt er omstridt?

— Ja, jeg skjønner det, men det hadde det ikke vært for hundre år siden. Gud er kjærlighet, men han er også rettferdighetens og straffens Gud. Vi kan ikke bare ta biter av Bibelen slik det passer oss, vi må ta med hele. Gud er rettferdig i det han gjør.

- Var Utøya rettferdig?

— Ja, slik jeg ser det. Jeg tror det var en advarsel fra Gud, slik at ikke noe verre skal skje. Gud lot dette skje for å kalle folk tilbake til Gud. Skal Gud verne oss neste gang, må virkelig hele Norge komme til omvendelse. Dette med tostatsløsning i Israel er en veldig farlig vei, sier Gabrielsen.

- Det var også kristne blant dem som mistet livet på utøya?

— Ja, det er mulig. I så fall er de i herligheten nå og har det sikkert veldig bra, sier han.

Ved forrige måling i Fædrelandsvennen fikk PDK 1,6 prosent oppslutning i Vest-Agder. Det er noen få tideler bak det som trengs for å få plass i fylkestinget. Ved forrige stortingsvalg fikk partiet nok stemmer til at det hadde kommet inn i flere kommunestyrer i landsdelen, hvis det hadde vært lokalvalg.

Gabrielsen står langt nede på partiets liste, og understreker at han ikke oppfatter seg selv som politiker.

— Denne saken har ikke noe med politikk å gjøre, og jeg vil ikke gå inn på hvilke saker som blir viktige for oss i et lokalvalg. Jeg gikk inn som fylkesleder for å få partiet i gang, og vil støtte det på alle måter. Men jeg uttaler meg som pastor og misjonær, sier Gabrielsen.

Han håper at Partiet De Kristnes inntog i politikken vil gi en mer tydelig bibelsk røst i politikken.

- Tror du mange i De kristne stiller seg bak denne boka?

— Det tør jeg ikke si sikkert. Det er nok mange i partiet som ikke er enig i den boka, men veldig mange er det, sier Gabrielsen.

- Hvordan vil det bli å måtte samarbeide med Arbeiderpartiet og andre partier som dere mener vekker Guds vrede?

— Det er det som er så fint med oss kristne. Vi kjenner overhodet ikke fiendskap til de andre partiene. Vi vender det andre kinnet til og elsker de som dømmer oss. Men Gud skal vise sin vrede og dømme, sier Gabrielsen.

- Hvordan tror du det vil være for de pårørende å lese at Gud lot terroren mot deres nærmeste skje?

— Jeg tror det for noen kan være ille og vondt, men jeg vet ikke om det betyr noe fra eller til om det var djevelen eller Gud som gjorde det. Det er forferdelig å miste noen uansett. Gud gråter mer enn noen, han straffer med fortvilelse fordi folk har gjort ondt, sier Gabrielsen.

Uunnværlig bok

bokas hjemmeside blir partiets fylkesleder sitert slik i rekken av anbefalinger:

«Boken gir enormt verdifull info som de fleste i vårt land ikke kjenner til, og er grundig dokumentert. En uunnværlig bok for alle som ønsker at Norge skal være velsignet av Gud!«

I tillegg til Jan Ernst Gabrielsen blir boken blant annet anbefalt av tidligere stortingsrepresentant for KrF, Anita Apelthun Sæle og Jan Hanevold i TV Visjon Norge.

Hanevold mener «22. juli-profetien er en bra bok, som alle burde lese og tenke over.«

Apelthun Sæle mener «Hoff sin bok betaler seg bare ved å lese noen få og ytterst opplysende sider.«

Forfatter Jeremy Hoff har ikke ønsket å kommentere saken overfor Vårt Land.

Apelære

Vårt Land forteller også at også lokallagsleder Henry Østhassel i Partiet De Kristne i Farsund, mener Gud har trukket bort sin beskyttende hånd over Norge på grunn av gudløs politikk. Til Vårt Land sier han: - Når vi kaster Jesus ut av skoler og samfunn og erstatter Ham med lavpannet apelære

Lokallagsleder Henry Østhassel i Parteiet De Kristne i Farsund.

og hedonistisk morallære — samtidig som vi vil dele Hans øyensten, Jerusalem - da er Jesus en gentleman og trekker seg unna fordi Han respekterer vår frie vilje. Han vet selvfølgelig at våre idiotiske valg betyr at vi pådrar oss forbannelser og smerter. Når tragedier skjer må vi ikke si: «Hvor var Gud i dette». Saken er jo at vi har kastet Ham ut av vårt samfunn, forklarer Østhassel til avisen.

Østhassel vil ikke snakke med Fædrelandsvennen, men ber om at intervjuet gjøres på epost. Fædrelandsvennen stilte tre spørsmål:

1. Tror du Gud tillot 22. juli-massakren?

2. Vil dere i Partiet De Kristne i Farsund anbefale boken om profetien?

3. Hva vil du si til dem i vårt nærmiljø som mistet sine barn i massakren?

Svaret lyder slik:

Hei, spørsmål 1 og 2 er kurante og greie spørsmål. Spørsmål 3 er så hårreisende feil å spørre om at det ikke fortjener svar. Hva vil du svare de pårørende?

Her er mitt svar som privatperson:

Jeg blir skremt av kristen media og liberale forkynnere sin naive fremstilling av Gud, og alle de tankeløse kommentarene i kommentarfeltene. Vet de virkelig ikke at Gud er intolerant, han tolererte ikke engang et eneste «eple» før alle mennesker ble straffet med døden. Hvorfor vet jeg ikke, men Bibelen sier at straffen var døden for alle, og den straffen gjelder enda - i nådens tid - vi dør jo alle en dag. Men i sin NÅDE sendte Gud Jesus til Jorda for å sone vår synd på korset, det var allerede forhåndsbestemt, hvorfor vet jeg ikke, Hans tanker er milevis over mine. Og alle de som tar imot Ham blir frelst for evigheten sier Bibelen. Det er ikke mine ord, men Bibelen. Men det er velkjent at man skyter budbærerne når de bærer bud om noe man ikke liker.

Når det gjelder Utøya - som andre grusomme hendelser. BRUK HODET OG TENK SELV!

1. Visste ikke Jesus om hva Breivik planla?

2. Visste ikke Jesus om at bilen til Breivik var full av sprengstoff den dagen han parkerte den utenfor regjeringslokalet?

3. Viste ikke Jesus om Breiviks planer når han var på vei mot Utøya i ferja?

A. Dersom Han ikke visste om det slik at Han ikke kunne forhindre det, er Han jo ikke allmektig og allvitende slik Bibelen sier.

B. Dersom Han visste om det og ikke forhindret det betyr det jo at Han tillot at det skjedde.

Da må der være en årsak. Skal vi ikke da ikke kunne snakke om der er en årsak uten å bli forfulgt og sjikanert slik som dette hysteriske vanviddet bærer preg av? På Bærøya hadde de et edelt sinn står der i Bibelen fordi de gransket skriftene med et åpent sinn. Hvorfor blir der slikt hysteri så fort noen vil granske årsakssammenhenger i Norge?

Jeg anbefaler folk å lese boka slik jeg også anbefaler folk å lese Koranen før de uttaler seg om Islam, ellers uttaler man seg om noe man ikke har peiling på noe kommentarfeltene bærer tydelig preg av, skriver Østhassel.

Trond Blattmann mener synspunktene som kommer fram fra De Kristne er religiøs fanatisme. Foto: Junge, Heiko

— De er like gale som de på andre sidenTrond Blattmann mener synspunktene som kommer fram fra De Kristne er religiøs fanatisme.

— Dette høres ut som toppen av galskap, helt bananas for å si det på godt norsk. Folk som har et slikt syn på vår herre er hinsides. Det finnes mye farlig fanatisme i verden, og religiøs fanatisme er det farligste som finnes, sier Trond Blattmann, Arbeiderparti-politiker og tidligere leder for Støttegruppa etter 22. juli.

Han mener et slikt syn er like ille som de på ytterste høyreside, som mener at Arbeiderpartiet selv må ta ansvar for massakren på Utøya. Blattmann tror ikke et politisk samarbeid med partiet vil bli aktuelt med det første.

— Fordelen med at dette synet kommer fram nå, er at de vil ha store problemer med å bli valgt inn noe som helst sted. Makan til holdninger har jeg aldri hørt, nå ryker stemmene raskt, sier Blattmann.

- Trist eksempel

KrF-leder Knut Arild Hareide mener boka til Jeremy Hoff er trist:

KrF-leder Knut Arild Hareide mener boka til Jeremy Hoff er trist.

— Jeg er kjent med boka. Etter terrorhandlinger dukker det gjerne opp konspirasjonsteorier. Det har også skjedd etter 22.juli-tragedien dessverre. Boka er et slikt trist eksempel som jeg forstår at berørte og etterlatte kan kjenne smerte ved å lese. Er derfor glad for at fremstående representanter som redaktør Vebjørn Selbekk (i Dagen, journ. anm.) tar sterk avstand fra boka og anbefalinger av den, sier Hareide i en sms til Fædrelandsvennen.Han bekrefter at Hoff er i slekt med hans kone, Lisa Maria Larsen. Men Hareide ønsker ikke å kommentere dette nærmere.

Stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad fra Aust-Agder KrF. Foto: Tone Sandberg

— Denne boken har ingenting i politikken å gjøre. Det er trist og opprørende at noen bruker grusomhetene 22. juli på denne måten. Jeg tar selvsagt fullstendig avstand fra dette, sier Aust-Agder-representant Kjell Ingolf Ropstad (KrF) på Stortinget i en sms til Fædrelandsvennen.