Med Mikke Mus-ører på skorsteinen og alt tilrettelagt for barnefamilier er Disney Magic en flott skute. Foto: Disney Cruise Line
Når Disney Magic kommer til byen, vil havnedirektør Halvard Aglen og assisterende havnedirektør Thomas Granfeldt få et nytt skjold å henge på skryteveggen ved havnekontoret. Foto: Baard Larsen

Assisterende havnedirektør Thomas Granfeldt kan bekrefte at anløpet 1. juli, som foreløpig ikke er navngitt, er Disney Cruises' skip «Disney Magic». Flere års arbeid gir nå resultater.

Var alene

I utgangspunktet var det kun snakk om at Kristiansand sto i de uoffisielle anløpsplanene i Norge for Disney, men nå er det bekreftet at også Oslo og Vestlandet skal få ett anløp.

— Datoen de kommer til oss er 1. juli og da blir det stor markering av anløpet. For havna er dette en fin fjær i hatten, men ringvirkningene for turistnæringen og handelsstanden kan også bli store, sier Granfeldt.

— Disney er familiecruise, og de er veldig opptatt av opplevelser for hele familien. Så det jobbes nå fra mange hold for å sy sammen et topp opplegg, legger han til.

Viktig

— Hvor viktig er Disneys første Norgesbesøk for Kristiansand som cruisehavn?

— Vi vet at mange ser på hva Disney gjør og hvilke steder de anløper. Dette er ikke et kjempestort rederi, men en trendsetter i markedet, svarer Thomas Granfeldt.

— Jeg tror at vi med dette besøket kan se at enda flere rederier velger å komme til byen neste år. Vårt mål er å bli det naturlige stoppet mellom Oslo og Stavanger, legger han til.