— Vi vil vise oss fram og ønsker revansje, forteller Tonje Refsnes.

Lørdag klokka 16.00 venter andre kamp mot Halden i Aquarama. Vipers har to mål å gå på etter lørdagens 22- 20-seier i Østfold. Vinneren sammenlagt går videre til 4. runde av Cupvinnercupen. Det sure tapet mot Tertnes vil trener Gunnar Pettersen bruke til en fordel.

— Sånn sett kan tapet mot Tertnes være positivt. Vi vil være revansjelystne på lørdag, sier Pettersen.

Tett program

Lørdagens kamp mot Halden er den siste før juleferie og EM-pause, hvor Marta Tomac skal spille for Norge og Sakura Hauge for Japan. Lynn Knippenborg og Jessy Kramer er med i bruttotroppen til Nederland.

— De spillerne vil sikkert vise hvorfor de er tatt ut til å spille EM. Samtidig er det den siste kampen for året, og vi vil avslutte året godt, forteller Pettersen.

Kampen blir Vipers tredje i løpet av en uke. Spillerne frykter ikke at belastningen blir for stor.

— Nei, vi skal tåle det. Vi må bare riste av oss Tertnes-kampen og nullstille. Vi skal være klare til «fight» mot Halden, lover Refsnes.

— Kommer vi videre i Cupvinnercupen vil det bli tett program, så det må vi takle. Da er det viktig å bli ferdig med kamper fort, mener Pettersen.

- Mye å ta med

Vipers kjempet lenge tett mot serieleder Tertnes på onsdag. Keeper Hauge påstår at det er mye å ta med seg fra kampen i Bergen.

— Vi må ha samme trykk og ta med angrepsspillet som var særlig god i første omgang. Vi forsvarer oss godt lenge. Samtidig må vi kvitte oss med noen enkle feil vi gjør. Vi blir litt stresset i situasjoner vi ikke trenger å bli det, sier Hauge.

Trener Pettersen tror spenningen mot Halden vil leve lenge.

— Det har jeg sagt hele tiden. Den kampen kommer til å bli avgjort i løpet av de ti siste minuttene i Aquarama.

— Vi ønsker å gå så langt som mulig. Vi har ikke satt noe mål på det, men jeg tror vi slår Halden, sier Evje-jenta Refsnes.

Trygg på omkamp mot Byåsen

Vipers tapte 25-24 mot Byåsen for nesten to uker siden hjemme i Aquarama. De rosa fra Kristiansand leverte inn protest etter kampen på grunn av at Byåsen fikk et mål for mye på tavla. Vipers føler seg sikre på at det blir omkamp.

— Den behandlingen kommer til å ta litt tid, men jeg tar det for gitt at den kampen vil spilles på nytt. Da er vi helt avhengig av å vinne den hjemmekampen mot Byåsen for å henge med, mener Pettersen.

Til julepausen står Tertnes øverst med 15 poeng. Glassverket og Larvik har 14 poeng, mens Byåsen er et poeng bak. Oppsal er også poenget foran Vipers som kun har 10 poeng.

— Jeg føler det blir urettferdig om vi ikke får omkamp. Da må kampen i hvert fall bli satt til uavgjort, mener keeper Hauge.

Marta Tomac fikk seg en smell i første omgang mot Tertnes, men det var ikke noe alvorlig for den norske landslagsspilleren som kom tilbake på banen i andre omgang. Hun er helt klar på lørdag, opplyser Pettersen.