Flere av de voldtektssiktede har nektet å forklare seg til politiet etter pågripelsen. Alle er nå fengslet i fire uker, med brev- og besøksforbud. Her er politiadvokat Ingrid Thorsen avbildet etter et av fengslingsmøtene tirsdag. Flere av de voldtektssiktede har nektet å forklare seg til politiet etter pågripelsen. Alle er nå fengslet i fire uker, med brev- og besøksforbud. Her er politiadvokat Ingrid Thorsen avbildet etter et av fengslingsmøtene tirsdag. Foto: Erlend Olsbu

Voldtektssiktede nekter å forklare seg

De sju personene som er siktet etter voldtekten i helga blir fengslet i full isolasjon i to uker.

Tirsdag fikk påtalemyndigheten medhold av Kristiansand tingrett i at de sju kan varetektsfengsles i inntil fire uker. Samtlige er ilagt brev— og besøksforbud og må tilbringe de to første ukene i fullstendig isolasjon. Årsaken er at de ikke skal få anledning til å samordne forklaringene sine.

De fleste av de sju siktede har nektet å forklare seg til politiet etter pågripelsen søndag morgen. To har gitt forklaringer retten ikke fester lit til. Samtlige nekter straffskyld.

— Jeg ønsker ikke å si noe om de siktedes forklaringer. Vi ønsker at de skal vite minst mulig om hverandres forklaringer, sier politiadvokat Ingrid Thorsen i Agder politidistrikt.

Voldtektsoffer avhørt onsdag

De sju siktede, seks menn og en kvinne, skal alle ha vært til stede i leiligheten på Lund da overgrepet fant sted natt til søndag. Både de siktede og den fornærmede mannen i 30-årene skal ha deltatt på et vorspiel i leiligheten. Utpå kvelden skal mannen i 30-årene ha blitt angrepet av tre av de siktede. Han har forklart at han ble sparket, slått og deretter voldtatt med en gjenstand.

Onsdag ble mannen formelt avhørt av politiet.

— Vi er i gang med å avhøre ham, sier Thorsen.

Mannen pådro seg omfattende skader etter hendelsen, men er nå utskrevet fra sykehuset.

— Han er fremdeles preget av det han ble utsatt for, sier Thorsen.

Forhold til yngre jente

I fengslingskjennelsene fremgår det at mannen i 30-årene skal ha fortalt om et seksuelt forhold til en yngre jente. Flere av festdeltagerne skal ha reagert på dette og deretter gått løs på ham.

Etter det Fædrelandsvennen forstår skal den omtalte jenta ha vært over 16 år.

— Det dreier seg ikke om noe overgrep mot et barn, sier Thorsen.

Hun ønsker ikke å kommentere hvorvidt det var dette som var motivet for voldsutøvelsen.

— Dette er ting som vi nå må etterforske. Det er alt for tidlig å konkludere når det gjelder motiv, sier Thorsen.

Vis fakta ↓
Disse er siktet