Mannen fra Lyngdal ble i Lister tingrett dømt til ubetinget fengsel i to år og seks måneder. Lagmannsretten dømte ham til to års ubetinget fengsel for uaktsom voldtekt, drapstrusler og ulovlig oppbevaring av skytevåpen og ammunisjon.

Etter at det ble brudd mellom paret fra Lister kom fornærmede for å hente resten av sakene i deres leilighet. Da skal voldtekten ha funnet sted. Jenta ble teipet på armer og bein, og fikk deler av håret barbert bort. Foreldrene ble drapstruet. Det samme ble en mann som jenta, ifølge dommen, skulle ha "rotet" med og som førte til bruddet mellom de to.

Negativt flertall

Fire dommere ville dømme mannen for forsettlig voldtekt, som innebærer en skjerpet reaksjon både i forhold til tiltalen og dommen fra tingretten. De tre juridiske dommerne var blant flertallet, som i rettsspråket her var negativt. For å domfelle i lagmannsretten kreves det at fem av sju dommere stemmer sammen. To av dommerne ville frifinne den tiltalte.

I utgangspunktet er dommen i lagmannsretten endelig med tanke på skyldspørsmålet. Domfelte må også betale sin ekskjæreste 120.000 kroner i oppreisningserstatning.