KRISTIANSAND: — Mitt håp er at de nå får samlet de ansatte på ett sted og at det skjer på en måte som gjør at de får bli i regionen, sier Anne Grete Ellingsen, leder i Node.

Node er næringsklyngen for bedrifter i Agder som leverer utstyr til offshorenæringen.

Ellingsen var ikke klar over at NOV ville droppe planene på Støodden før de selv sprakk nyheten i media på mandag.

Viktig

— Kan dette føre til at NOV etablerer seg andre steder i stedet?

— Det vil jeg ikke spekulere. Jeg håper og tror at Kristiansand kommune skjønner hvor viktig det er at bedriften blir her, sier Ellingsen.

NOV har 2500 ansatte i Kristiansand og 5000 til sammen i Norge. De ønsket å samle sine ansatte i ett hovedkontor, men droppet planene blant annet på grunn av at det ville bli maks 400 parkeringsplasser tilknyttet bygget de skulle leie.— Hvordan de prioriterer er selvsagt deres sak. Det som er særdeles viktig er at NOV fortsetter å investere her. De har vært en motor for å utvikle ny teknologi og har også lagt sitt logistikksentrum til Kristiansand.

Blir værende

Ledelsen i NOV sa på mandagens pressekonferanse at de ikke har andre planer enn å bli værende i Kristiansand og at de vil vokse her.

— Det betyr svært mye at de fortsetter å være i vår region. Mitt håp er at de får samlet de ansatte på ett sted og at det blir gjort på en måte som gjør at de får bli i regionen. Jeg vil ikke ha noen formening om de politiske beslutningene. Det viktigste er å se framover, og da er mitt håp at de finner en god løsning.