— Dette er ikke et forbudsskilt, men et snilt skilt. Designet er bra, og skiltet er helt på sin plass, uttalte Eirik Dåstøl Langeland (Ap) da byutviklingsstyret torsdag godtok søknaden fra LHL med fem mot fire stemmer.

Parkvesenet liker grønne lunger, men ikke skiltjungler. Parksjefen mener røyking på lekeplassene ikke er noe problem i dag, men flertallet tar altså et dypt magedrag og blåser i hans skepsis.

- Mangler noe under topplokket

— Vi ønsker minst mulig skilting, men akkurat i dette tilfellet kan vi tillate det. Dette er ikke er påbudskilt, men et oppfordringsskilt. 100.000 barn utsettes daglig for passiv røyking, og Kristiansand skal være en barnevennlig by, mente Eivind Haaland (KrF).

Slik ser skiltet ut. Det er om lag 30 x 50 cm stort. Foto: LHL

Stian Storbukås (Frp) kaller seg en «ganske fanatisk ikke-røyker», men finner skiltet overflødig. — Hvis en voksen mann står og røyker opp i ansiktet på ungene, mangler vedkommende noe under topplokket. Da hjelper ikke skilt uansett, mente han.

- Ikke noe problem i dag

Og fikk støtte fra Venstre.

— If it ain't broken, don't fix it. Vi er barnas by, vi har røykfrie lekeplasser. Barna leker i frisk luft, jeg har selv en gutt på tre år, det har aldri vært noe problem med sjenerende røyking på lekeplasser der jeg har vært, fortalte Solveig Nilsen.

Høyres Odd Nordmo fulgte opp, og lurte på om man nå skal skilte mot alle slags samfunnsproblemer, som alkoholbruk og støy:

- Tenk på den situasjonen der barnet har en kjederøykende pappa, som heretter ikke går ut på lekeplassen fordi det ikke er lov å røyke.

Foreningen har tilbudt seg å henge opp skiltene selv, og det hele blir kostnadsfritt for kommunen. Mange andre byer skal ha takket ja til tilbudet.

LHL skal nå diskutere med parkvesenet hvilke større lekeplasser som skal skiltes.