— Dette er bare utrolig morsomt. Det er så masse idrettsglede her, jeg synes dette er kjempekult, sier Kristoffer Ajer etter Starts arrangement for barna er ferdig.

Spillerne rakk så vidt å skifte til tørt tøy etter egen trening, før de lærte bort triksene sine til unge håpefulle. I det sure vårværet kom over hundre barn som deltok på trening anført av Starts trenere og spillere, samt en massiv autograf-jakt. Det var svært tydelig at barna ønsket seg Ajers underskrift.

- Vitner om gode prestasjoner

— Det vitner om at jeg har gjort noe bra og spilt noen gode kamper, så det er kult. Jeg synes det var fint i dag, og det er veldig morsomt at så mange vil ha autografen min, sier 16-åringen, som kom til Start fra Lillestrøm i fjor. Siden har han blitt så populær på Sørlandet at klubben gikk tom for Ajer-drakter en periode.Ajer var også navnet som flest barn hadde bakpå sin Start-drakt under lørdagens trening.

Midtbanejuvelen til Start tok seg høflig tid til å stille opp på bilder, en liten prat og autografskriving både på drakter, sko og årets lagbilde. Ajer husker selv tiden han var på jakt etter signaturer.

— Hjemme har jeg en ball med alle autografene til Lillestrøm-spillerne fra noen år siden. Det er stort å få møte spillere man ser opp til, jeg husker det.

Ajer husker også et år tilbake, da han var med på et lignende arrangement med Start, men da var det langt roligere rundt han.

— For et år siden var jeg ny her, og nesten ingen visste hvem jeg var. Det ble ikke så mange autografer den dagen, smiler kapteinen fra tirsdagens 1-1-kamp.

- Ajer er et idol

For tolv år gamle Line Ågesen ble det en minnerik dag på Sør Arena.

-Det er kjempegøy å være her og møte alle spillerne. Zlatko Tripic var helten min før, men nå er det Kristoffer Ajer som er det, sier Ågesen.

Hun lar seg beundre av pasningsspillet til Ajer.

— Han spiller kjempebra, og sentrer gode pasninger til medspillerne. Også er han veldig glad i publikum, smiler den blide jenta, før hun legger til:

— Jeg skal på kampen i morgen og håper at Ajer scorer.

Også Sverre Borgen (15) fra Tveit storkoste seg på plastikkgresset lørdag formiddag.

— Å få trene med Start-spillerne og Mons Ivar Mjelde er veldig kult.

- Hvem er din favoritt i Start?

— Kristoffer Ajer. Han er ung og har kommet godt inn i Start. Han er et idol for meg. Det er veldig imponerende hvordan han presterer. Jeg gleder meg sinnsykt mye til kampen i morgen, sier Borgen som hadde Start-drakt med Ajer på ryggen.

Fornøyd Mjelde

Start-trener Mons Ivar Mjelde var, i likhet med de unge, godt fornøyd med lørdagen.

— Dette er veldig hyggelig. Det er kjekt for oss å kunne gi noe tilbake til de lokale. Dette er en del av oss. Vi ønsker å få flest mulig på Sør Arena, og vi ønsker også å bidra tilbake igjen, sier Mjelde, som kjørte avslutningstrening med barna med sitt vante engasjement.

Mjelde satser på at spillerne hans lar seg motivere av den store interessen de mottok.

— Jeg håper spillerne lar seg inspirere av dette og at vi tar med oss dette inn i kampen mot Sandefjord.

Her kan du se TV-magasin før kampen.

Ajer forteller at han gleder seg litt ekstra til kampen etter møtet med barna.

— Det gir en ekstra boost å få se denne gleden. Jeg håper alle kommer igjen i morgen, vi satser på å gjøre en bra kamp, sier Ajer.

Cay Nordhaug og Andre Vaaler, som sto bak arrangementet for Start, håper også å se alle igjen i morgen, samt noen til.

— Vi ønsker alle velkomne. Vi møtes ved inngang syv en halvtime før hver hjemmekamp, før vi løper over banen før kampstart, sier Nordhaug og Vaaler.

Cay Nordhaug og Andre Vaaler gliste godt som arrangør lørdag. Foto: Herman Folvik.