— I utgangspunktet er det naturlig at fylkesmann Ann Kristin Olsen forsvarer sine ansatte, men både hun og andre i fylkesmannens stab må tåle å bli sett i kortene. Dette er en veldig alvorlig sak for Arendal. Som folkevalgt er det min plikt å arbeide for at befolkningen i Aust-Agder skal ha et best mulig sykehustilbud, sier Freddy de Ruiter.

Stortingsrepresentanten fra Aust-Agder er kritisk til at fylkeslege Geir Stangeland i Vest-Agder og assisterende fylkeslege Aud Garmann Askvold i Vest-Agder var så sentrale i arbeidet med tilsynsrapporten fra fylkesmennene i Aust- og Vest-Agder. Freddy de Ruiter viser til at Stangeland har jobbet ved barnesenteret i Kristiansand og Askevold var leder av kvinneklinikken i Kristiansand fram til nyttår 2014. Tilsynsrapporten slår fast at tilbudet til syke nyfødte i Arendal er uforsvarlig.

Kritiserer de Ruiter

Fylkesmann Ann Kristin Olsen tar i et intervju i Fædrelandsvennensterk avstand for mistenkeliggjøringen av tilsynsrapporten om fødeavdelingen i Arendal, og mener Freddy de Ruiters beskyldninger er grunnløse.

Freddy de Ruiter mener på sin side at fylkesmannen i Vest-Agder må tåle såpass

Uhildet instans

— Det er ikke bare jeg som stiller spørsmål ved om fylkeslegens ansatte er upartiske i denne saken. Det er bare en måte å finne ut av dette, nemlig å la en uhildet instans som et annet fylkesmannsembete gjennomgå tilsynsrapporten. Så lenge det er sådd tvil om de som har arbeidet med rapporten er upartiske, mener jeg alle vil være tjent med å la noen utenfra se på dette med friske øyne. Ingen er feilfrie, fremholder Freddy de Ruiter.