Runar-trener Johan Zanotti var rasende i sluttminuttene, og mente dommerne gjorde flere feil til ØIF Arendals fordel mot slutten. Foto: Jan-Erik Stiland
Marinko Kurtovic på sin side hadde også en pekefinger å rette til kamplederne innimellom. Foto: Jan-Erik Stiland
Andre Jørgensen Hofstøl stablet seg på beina tross et kranglete kne, og scoret ett mål i de avgjørende sluttminuttene mot Runar. Foto: Jan-Erik Stiland
Svenn Erik Medhus med en av mange flotte redninger mot Runar. Foto: Jan-Erik Stiland
Josip Vidovic fikk tydelige beskjeder av trener Marinko Kurtovic midtveis i første omgang, da playmakeren ble erstattet av David Svenningsen. Foto: Jan-Erik Stiland
Eirik Heia Pedersen var en av få som klarte å banke ballen i mål med særlig hell før pause, av spillerne i rødt og svart. Foto: Jan-Erik Stiland
Runar-forsvaret stengte alle rom for fotrappe Josip Vidovic. Foto: Jan-Erik Stiland
Det vil si, nesten alle rom... Her flyr Josip Vidovic inn til et flott mål mot Runar. Foto: Jan-Erik Stiland
Det er ingenting å si på engasjementet og temperamentet til Runar-trener Johan Zanotti. Foto: Jan-Erik Stiland

Dermed får arendalittene en tredje kvartfinalekamp allerede førstkommende onsdag. I sluttspillet er det best av tre kamper som går videre.

— Vi bikker denne kampen på rutine, vinnerkultur og moral. De egenskapene er helt enestående i laget vårt, mener keeper Svenn Erik Medhus.

Som forventet

Sammen med keeperkollega Robin Hallberg sto de for en oppvisning i godt keeperspill, og drev hverandres angrepsspillere til vanvidd.

— Det blir litt som forventet når vi møter Runar for tredje kamp på rad. Vi kjenner hverandre godt, og det blir nok ingen timålsseier til noen av lagene onsdag heller. Jeg er sikker på at vi tar dem fordi vi har vært i denne situasjonen i hele år, og levert, fortsetter Medhus.

- Ekstremt tungt

Runar-trener Johan Zanotti var en slagen mann etter kampen. Han hadde vondt for å svelge tapet mot hans gode kollega Marinko Kurtovic.

— Et ekstremt tungt tap. Det er små marginer som avgjør kampen, og jeg mener vi er store, sterke ØIF Arendal fullstendig overlegne på det teknisk-taktiske i denne kampen. I tillegg gjør dommerne noen avgjørende feil i sluttminuttene. Det er de selvfølgelig ikke enig i, men jeg mener ØIF Arendal har mye å takke dommerne for i kveld, sier den svenske treneren med det karakteristiske skjegget.

- Fantastisk holdning

Kollega Kurtovic var selvfølgelig mer fornøyd. I hvert fall med resultatet.

— Forsvaret og keeperspillet er veldig bra gjennom hele kampen, men derfra og fram. Jeg kjenner rett og slett ikke igjen spillerne mine framover på banen, sukker treneren etter kampen.

Det vil si, nesten alle rom... Her flyr Josip Vidovic inn til et flott mål mot Runar. Foto: Jan-Erik Stiland

Lettet over å få en tredje kvartfinale. Skuffet over egne spilleres avslutninger.— Samtidig er det dette som er sluttspill. Det er alt eller ingenting, og jeg synes vi viser samme styrke som tidligere i sesongen med aldri å gi opp. Spillerne viser en fantastisk holdning, skryter han.

Sparte ungdommene

I den avgjørende kampen ble alle ØIFs unggutter sittende på benken. Til tross for en kanonade av bomskudd man sjelden ser i Sparebanken Sør Amfi.

— I sluttspill er det take it og leave it. Jeg ville ikke gi det ansvaret på ungguttene, og er glad for at de rutinerte svarer med å bikke kampen i riktig retning. Samtidig hadde jeg klar Eirik Køpp de siste fem minuttene, men lot Andre Jørgensen Hofstøl stå kampen ut da han plutselig satte to mål, forklarer Kurtovic.

Nå er det først og fremst restitusjon som gjelder fram mot onsdagens avgjørende kamp, også den i Arendal.

Terpe avslutninger

— Det går fort til onsdag, så det er ikke så mye man får gjort så mye med. Men det er liten tvil om at vi bør terpe avslutninger, mener vingen Sondre Paulsen.

Han hadde femti minutter «helt borti natta», etter egen beskrivelse. Likevel klarte han å nullstille og satte tre mål i innspurten.

— Vi skal nok finne på noe lurt fram til onsdag, og spille en like god match som i dag, lover Runar-trener Johan Zanotti.