Terje Sannarnes har alltid et smil eller en grimase på lur. Her strever han med markløft med kettlebells-vekt. Foto: Nicolai Gaustad Olsen
Even Øgrey Brandsdal viser her hvordan man skal ligge i planken – snorrett. Foto: Nicolai Gaustad Olsen
Kirsti Lindebø skulle ikke være noe dårligere enn guttene under treningen. Her gjør hun en roøvelse i disse tauene. Foto: Nicolai Gaustad Olsen

Vi ble med tre av Sprek-kandidatene, Terje Sannarnes, Kirsti Lindebø og Even Øgrey Brandsdal, da de var med på en fellestrening på Spicheren.

— Dette var knallgøy, samtidig som det var veldig hardt. Men når man er med så mange andre og har en så energisk instruktør, så blir man revet med. Denne typen styrke som vi trener her kommer til å være viktig for å holde ut de siste ukene med trening, og deretter den store prøven, sier Øgrey Brandsdal.

— Denne treningen er absolutt å anbefale. Det er god trening for de store muskelgruppene. Vi har nå flere og flere treninger der vi kun tenker på det skitekniske, så da er det godt for Sprek-gjengen å få generell styrke til å holde ut. Dette hjelper for både balanse og koordinasjon, som også er viktig for å kunne gå bra på ski, sier Sprek-trener Jarle Ausland.

Sirkeltrening

Den første delen av økten til gjengen som hadde møtt opp på Spicheren var sirkeltrening. Den inneholdt planken, burpees/gange med vekter, roing i tau (der man drar seg selv oppover), markløft og knebøy med vektball. Det var tre runder á 50-, 40- og 30 sekunder per øvelse.

Andre del inneholdt push-ups, sit-ups, mountainclimber og ett beins knebøy - ti av hver. Denne runden gjentok man om og om igjen så mange ganger man klarte i fire minutter - ganger to.

— Vi legger litt større vekt på styrketrening i år. Man må gjøre seg i stand til å kunne gå 42 kilometer. Og dette er trening man vel så greit kan gjøre hjemme. Her har man vekter til å gjøre de forskjellige øvelsene, men det er ingenting i veien med å finne noen hverdagslige elementer som bøtter med vann, vanlig tau - den typen ting, sier Ausland.

— Dette var en helt rå trening i forhold til forbrenning. Det var vanvittig intensivt, sier Terje Sannarnes.

— Ekstremt effektiv trening. Jeg merker det går fremover hele tiden. Nå blir det veldig spennende med de siste treningsukene fram mot HovdenTour, sier Kirsti Lindebø.

Ble imponert

Både Tonje Pedersen og Heidi Irgemo, instruktør og Sprek-trener, likte godt det de fikk se av de tre Sprek-kandidatene på treningen.

— Jeg ble helt imponert. De viste veldig mye vilje og sto på gjennom hele treningen, sier Irgemo.

— Dette var virkelig Sprek-t gjort, sier Pedersen og smiler.

Hun legger til:

— Man må ha et godt grunnlag for å kunne gå et maraton på ski. Det holder ikke kun å være god på ski, man må også ha et godt grunnlag - en viss fysikk - for å få det til. Derfor er denne typen trening veldig bra.

Etter at Sprek-kandidatene nå har gjennomgått flere slike fellestreninger venter mer utholdenhet i skiløypene.

— Nå skal vi ha lengre sammenhengende skiturer, og det skal gradvis gå fortere. De neste ukene skal vi bruke til å gjøre kandidatene i stand til å gjennomføre HovdenTour, sier Sprek-trener Ausland, og legger til:

— Slik ståa er nå er jeg spent på om de klarer 42 kilometer.