Hendelsen inntraff på Gatwick-flyplassen om morgenen dagen før julaften i fjor. Et Norwegian-fly var i ferd med å fylles opp med passasjerer for neste tur, skriverAftenposten.

Mens dette skjedde, skulle en av de ansatte på flyplassen tømme flyets toaletter før maskinen — en Boeing 737-800 - kunne ta av igjen.

Dessverre skulle det vise seg at mannen hadde en dårlig dag på jobben, for manøveren skulle gå helt galt.

De to pilotene var i ferd med å gjennomføre sine faste prosedyrer før avgang da flyet plutselig ble skjøvet sidelengs på flyplassen. Samtidig kom det en høy skrapelyd i skroget.

Alle rømte flyet

Flyverne forlot flyet, og beordret de 140 passasjerene som hadde kommet seg om bord, tilbake på land igjen.

Da kapteinen straks etterpå undersøkte flyet oppdaget han at det var en flenge på en meter i flykroppen. På bakken ved siden av servicebilen, lå en ansatt som hadde kommet alvorlig til skade og som ble sendt med ambulanse til sykehus.

Nå har den britiske havarikommisjonen, Air Accidents Investigation Branch (AAIB), etterforsket saken ferdig, og forklarer hva som skjedde:

Uhellet inntraff da føreren av servicebilen tråkket inn feil pedal. Han var i ferd med å rygge inn mot flykroppen og skulle tråkke på bremsene, men traff gasspedalen i stedet. Dermed dundret han inn i flykroppen med stor fart.

Det ødela ikke bare flyet. I samme slengen rammet han også en kollega som sto på bakken og skulle dirigere ham.

Måtte på sykehus i en uke

Politi, brannvesen og ambulanse kom raskt til stedet, og mannen ble sendt til sykehus hvor han gjennomgikk behandling en ukes tid.

Den uheldige servicebil-sjåføren var dypt fortvilet og satt ut over det som hadde skjedd, og ble funnet med hendene foran ansiktet da mannskap kom til etter ulykken.

Flyet ble sterk skadet, og måtte sendes til en omfattende reparasjon før det kunne brukes igjen. Ifølge informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian kom ikke maskinen i trafikk igjen før 4. mars. Han vil ikke si hvor mye skadene kostet:

— Det sier seg selv at det ikke er billig, sier han.