LIVESTUDIO:

AGDER: Det er fullt kjør hos Viking og Falck. Bilbergerne i Agder kan fortelle at de jobber så lenge og hardt som regelverket tilsier for å hjelpe de som står fast.

Statens vegvesen har gitt mange vogntog kjøreforbud. Foto: Statens vegvesen

Men får du trøbbel, kan ventetiden bli lang. På Twitter melder politiet at det nå er fem timers ventetid for å få assistanse fra bilbergerne.

Mange kontroller

— Vi har personell ute i Arendal, Rige i Kristiansand og Flekkefjord, sier seksjonsleder Terje Bekker i Statens vegvesen.

I tillegg skal en patrulje kjøre mellom Kristiansand og Lyngdal for å se på vogntog.

— Totalt er det gitt gitt midlertidig kjøreforbud til i alle fall 80 kjøretøy fordelt på Aust- og Vest-agder, forteller Bekker.

I grøfta

På E39 på Ro, like ved avkjøringen til Håland, er det ennå ikke kommet i gang tungberging.

— Vogntoget har fått problemer ned en bakke, sklidd ut av veibanen og har lagt kjøretøyet inn i fjellet, opplyser Fædrelandsvennens mann på stedet.

Den polske sjåføren sitter i 13-tiden i politibilen og forteller hva som har skjedd.

— Et annet vogntog, som sto ved Bergesletta, venter på at det andre vogntoget skal komme seg løs, ifølge politiet på stedet.

Vogntog sliter

— Hos oss er det fullt kjør og jobbene står i kø. Det er mest tunge kjøretøy vi hjelper nå, sier Hanne Madsen ved Josephsen Bilberging/Viking Arendal.

De har blant annet et vogntog ved Nes Verk i Tvedestrand som venter på assistanse.Ifølge politiet er det klokken 12.59 tre vogntog som kan trenge hjelp på riksvei 415. To av dem fikk klokken 14.02 midlertidig kjøreforbud.

Står i kø

Siden midnatt har Grimstad Bilberging/Viking hatt minst 15 jobber.

Daglig leder Jan Ove Thygesen sier to biler kjører i ett nå, mens bakvakta er sendt ut i lovpålagt hviletid.

— Det går mest i utforkjøringer med materielle skader og startproblemer. Jobbene har stått i kø, sier Thygesen.

Fikk problemer

Et vogntog som kom inn i rundkjøringen ved Ikea, klarte ikke svingen på det glatte føret klokken 9.53.

Vogntog i trøbbel ved Ikea. Foto: Roald Ankersen

— Det er mulig å passere vogntoget. For øvrig er det speilglatt i området, sier Fædrelandsvennens journalist på stedet.Operasjonsleder Audun Eide opplyser på Twitter at ventetiden for hjelp nå er minst fem timer.