I oktober i fjor ble 21-åringen dømt til seks måneders fengsel, hvorav 60 dager betinget, blant annet for vold mot to unge kvinner.

Da saken var oppe i retten, nektet mannen straffskyld. Fra vitneboksen fikk han støtte fra en kamerat (19), som bekreftet tiltaltes forklaring om at det var kvinnene som angrep først.

Kameraten gikk i fjor vinter til politiet og innrømmet at han vitnet falskt. Han ble selv dømt for dette i fjor sommer. I Kristiansand tingrett er nå 21-åringen dømt til 18 dagers fengsel for å ha presset 19-åringen til å ha begått en alvorlig straffbar handling for å unndra seg selv straff.

Retten har ikke tatt stilling til at tiltalte forklarte at hans handlinger hadde sin bakgrunn i en samtale med daværende forsvarer om behovet for vitner. De mener det ikke har betydning for straffeutmålingen om forsvareren hadde rådet ham til å finne noen vitner til hendelsen, fordi tiltalte er ansvarlig for at han presset kameraten til å vitne.

Nivået på straffen er satt ut fra at handlingen ble begått forut for mannens dom fra 2012. Samtidig er mannen er i en rehabiliteringssituasjon, og tok kontakt med politiet i romjulen for å legge alle kortene på bordet.