En 18 år gamle kristiansanderen måtte tirsdag møte i retten tiltalt for å ha slått en kvinne med et balltre, to grove innbrudd og tyveri av to biler. Han erkjente flere av forholdene.

Fikk treff

I oktober brøt tiltalte seg inn i et industriområde hvor det ble stjålet en Hyundai, og så en Toyota. En bil ble ramponert i skogskjøring og den andre påtent for å skjule spor.

Brannen i den stjålne bilen ble oppdaget, men nødetatene kom for seint fram til å redde kjøretøyet. Foto: Steffen Stenersen

— Da tiltalte ble pågrepet i forbindelse med innbruddet i industriområdet ble det tatt DNA-prøve. Prøven ga treff på prøver tatt i forbindelse med innbrudd i Joker Krossen og Rema Tinnheia, står det i dommen.- Vi helte bensin på noe tøy i baksetet på Toyotaen og tenkte på for å fjerne bevis, fortalte tiltalte i retten.

Vold

I fjor sommer oppsøkte han et nabohus hvor det var fest. Etter å ha blitt nektet adgang, slo han en kvinne i armen med et balltre.

— Under politiets pågripelse spyttet han på politiet, ifølge dommen.

For disse forholdene, bruk av narkotika og ulovlig bilkjøring, ble han idømt 111 timers samfunnsstraff. Erstatning til de fornærmede på totalt 185.142 kroner kommer i tillegg.