KRISTIANSAND: — Å vinne på Forus 1. juli i fjor er det største jeg har gjort på hesteryggen. Så gikk det fra himmel til det motsatte. Limerick skadet seg – noe som var forferdelig tøft for meg, sier Malin Berås i Tønsberg der hun red et montèløp med Staro Dream On fredag.

Ssøndagskal hun teste Limerick for første gang siden 1. juli.

— Det blir kjempegøy å få ham i gang igjen. I utgangspunktet trengte han åtte måneder på å bli frisk, men jeg ga ham litt ekstra tid for å være helt sikker, sier Berås om hesten hun kaller sin øyenstein.

20. april er det storløp i Åby ved Göteborg. Der er 100.000 kroner i vinnerpotten. Berås håper å ha Limerick helt klar til da.

— Jeg vil ikke forhaste meg, men jeg håper han blir klar. Hvis han svarer bra på testen søndag, reiser vi til Sverige og da kan vi absolutt være med og kjempe om seieren, sier 24-åringen.

Berås skryter uhemmet av sin åtte år gamle varmblodsvallak – som er Norges beste sprinthest.

— Jeg har gjort alt for å få ham frisk igjen. Limerick betyr enormt mye for meg. Da jeg begynte å trene ham hardt igjen, var jeg usikker på hvordan det skulle gå, men han har tatt alt veldig bra, sier hun.

I fjor var navnet Malin Berås på alles lepper. Hun vant nærmest halvparten av løpene hun red – på ryggen til Limerick vant hun fem av sju starter. Utenom ekvipasjens store triumf på Forus 1. juli, vant hun også NM.

— NM er det største målet også denne sesongen. Jeg bor for langt unna de store arenaene til å bli landschampion sammenlagt, så jeg får gå for de store løpene, sier Malin Berås..

PS! I helgen skal også Dian Gazell, årets Folkehest for Sørlandet, ut i et prøveløp. Hvis alt er i orden debuterer han på Sørlandets Travpark 20. april.